Straumēšana pārveido mūzikas indsutriju, ASV turpina kristies albumu noiets
Tradicionālo studijas ierakstu pārdošanas apjomi turpina samazināties.
Bizness un ekonomika
2016. gada 13. jūlijs, 17:14

Straumēšana pārveido mūzikas indsutriju, ASV turpina kristies albumu noiets

Jauns.lv

ASV 2016.gadā tradicionālo studijas ierakstu pārdošanas apjomi turpina samazināties, taču pārdoto hitu skaits ir pieaudzis, otrdien pusgada atskaitē ziņoja kompānija "Nielsen Music".

Kompānija informēja, ka šī gada pirmajos sešos mēnešos pasaules lielākā mūzikas tirgus patērētāji iegādājušies 100,3 miljonus fizisku vai digitālu studijas albumu eksemplārus, kas ir par mazāk 14% nekā tajā pašā laika posmā pērn.

Taču trīs albumus šogad ir izdevies notirgot vairāk nekā viena miljona eksemplāros, un tie ir angļu balāžu dziedātājas Adeles albums "25", Kanādas repera Dreika "Views" un popzvaigznes Bejonsas albums "Lemonade".

"25" pārspēj pārējos divus albumus, pagaidām šogad notirgojot 1,4 miljonus eksemplāru. Albumu ar grāvēju "Hello" izlaida 2015.gadā, un, kā ziņo "Nielsen Music", ASV tas pārdots 8,86 miljonos eksemplāru.

Iepriekšējā gadā viena miljona slieksni pārkāpa tikai viens studijas ieraksts - Teiloras Sviftas "1989".

Savukārt arvien vairāk dziesmas tiek straumētas, pieprasījumam pēc straumētām dziesmām palielinoties par 58,7% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Straumēšana pārveido mūzikas industriju, un tā īpaši palīdzēja Dreikam, kura "Views" deviņas nedēļas ieņēma pirmo vietu "Billboard" albumu topā, kas skaita gan straumēšanu, gan disku pārdošanu.

Tradicionālajam albumu noietam palīdzējusi vinila plašu iegāde, kas šī gada pirmajā pusē palielinājās par 11,5%, lai arī, salīdzinot ar kompaktdisku tirdzniecību un lejupielādēm, šis sektors joprojām ir mazs.

LETA/Foto: Vida Press

Tēmas