Auto pircēji Latvijā izvēlas arvien košākas krāsas; iecienītākā joprojām pelēkā
Latvijā pircēji izvēlas automašīnas arvien košākās krāsās.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 6. augusts, 11:44

Auto pircēji Latvijā izvēlas arvien košākas krāsas; iecienītākā joprojām pelēkā

Jauns.lv

Latvijā pircēji izvēlas automašīnas arvien košākās krāsās, taču topā joprojām ir standarta pelēkā krāsa, intervijā sacīja Auto asociācijas projektu vadītājs Pēteris Rubulis.

"Var redzēt, ka mašīnas izvēlas arvien košākas. Topā gan joprojām ir standarta pelēkā krāsa, bet arī pārējās krāsas kļūst arvien populārākas," pauda Rubulis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka pircēji arī bieži izvēlās spēkratus ar papildu aprīkojumu, nevis standarta komplektācijā. "Ļoti bieži tomēr cilvēkiem gribas kaut ko klāt. Mūsdienās uzvaras gājiens ir automātiskajām ātrumkārbām. Ja kādreiz tās bija visai neparedzamas, tad tagad tās jau ir izstrādātas tādā līmenī, ka tiešām atvieglo braukšanu. (..) Papildu aprīkojuma līmenis, protams, ir arī ļoti atkarīgs no automašīnas klases un segmenta," piebilda asociācijas projektu vadītājs.

Auto asociācija ir sabiedriska organizācija, profesionālu ražotājrūpnīcu, Latvijā oficiāli pilnvarotu auto importētāju un dīleru apvienība. Asociācijas prioritāte ir aizstāvēt biedru intereses sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un nodrošināt pircēju interešu ievērošanu attiecībā uz garantijām, servisu un informāciju.

BNS/Foto: Shutterstock