Aizvien vairāk tūristu no Latvijas apmeklē Igauniju
Populārs Latvijas tūristu galamērķis joprojām ir Igaunijas galvaspilsēta Tallina.
Bizness un ekonomika
2016. gada 7. septembris, 13:24

Aizvien vairāk tūristu no Latvijas apmeklē Igauniju

Jauns.lv

Šā gada pirmajos sešos mēnešos Igauniju apmeklējuši 60 610 tūkstoši viesu no Latvijas, kas ir par 16% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, pavēstīja Igaunijas valsts uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības aģentūrā "Enterprise Estonia".

Šā gada pirmajos sešos mēnešos 7% no visiem ārvalstu tūristiem Igaunijā bijuši latvieši, ierindojoties trešajā vietā aiz Krievijas un Somijas viesiem. Kopumā laikā no šā gada janvāra līdz jūnijam Igaunijā par 11% ir palielinājies arī to tūristu skaits, kuri valstī pārlaiž vismaz vienu nakti.

"2016.gada pirmajā pusē Igaunijas tūrisma nozares rezultāti sasnieguši jaunus rekordus. Vienmēr ļoti priecājamies tieši par tuvāko kaimiņu nerimstošo interesi, kas pierāda, ka, par spīti tuvumam, arī kaimiņi saredz gana daudz interesantu un saistošu iemeslu šeit viesoties. Īpaši liels pieaugums bijis ģimenēm, kas interesējas gan par muzejiem, gan tematiskajām atpūtas vietām. Patiess prieks, ka latvieši no jauna atklājuši arī Pērnavu - vasarā par galveno galamērķi ģimenēm ar bērniem kļuvis tematiskais parks "Lotes zeme", bet klusajā sezonā turp dodas tie, kas vēlas nodoties relaksācijai kādā no daudzajiem pilsētas SPA centriem," norādīja Igaunijas Tūrisma padomes direktors Tarmo Mutso.

"Enterprise Estonia" arī atzīmēja, ka populārs Latvijas tūristu galamērķis joprojām ir Igaunijas galvaspilsēta Tallina, kur par 6% palielinājies vienas nakts nakšņotāju skaits no Latvijas, un studentu pilsēta Tartu - 4% biežāk to tūristu, kas pilsētā pavadījuši vienu nakti. Tomēr visstraujāko latviešu tūristu pieplūdumu piedzīvojusi par Igaunijas vasaras galvaspilsētu dēvētā Pērnava - jo īpaši tūrisma klusajā sezonā (rudens, ziema, agrs pavasaris). Gada pirmajā pusē tūristi, kuri tajā palikuši arī pa nakti, ieradušies par 67% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Turklāt februārī un martā bijis divas reizes liels pieaugums.

BNS / Foto: EPA/LETA