Lidosta "Rīga" izsludina atkārtotu konkursu uz valdes locekļa amatu
Pieteikums jāiesniedz līdz 2016.gada 29.septembrim.
Bizness un ekonomika
2016. gada 14. septembris, 17:51

Lidosta "Rīga" izsludina atkārtotu konkursu uz valdes locekļa amatu

Jauns.lv

Starptautiskā lidosta "Rīga" izsludinājusi atkārtotu konkursu uz valdes locekļa pamatdarbības jautājumos amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Konkursa pretendentiem jāiesniedz motivēts pieteikums, kas apliecina atbilstību konkursa prasībām, "Curriculum Vitae" (CV), kurā iekļauts pašvērtējums par valodu zināšanām un norādīts vadītā kolektīva darbinieku skaits, atbilstošas prasībām izglītības un citu pretendenta kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas, kā arī redzējums par starptautiskās lidostas "Rīga" darbību ne vairāk kā 1000 vārdu apmērā un redzējums par lidostas attīstības perspektīvām.

Pieteikums jāiesniedz līdz 2016.gada 29.septembrim.

Lidostas "Rīga" pārstāve Elīna Prikule norādīja, ka kopā konkursā uz izsludinātajiem valdes priekšsēdētāja un četru valdes locekļu amatiem pieteicās 63 pretendenti. Konkursa Nominācijas komisija izvērtēja katru pretendentu, ņemot vērā uzņēmuma specifiku un pretendentu atbilstību tai. Atbilstoši konkursa Nominācijas komisijas lēmumam neviens no tiem kandidātiem, kuri pieteicās uz valdes locekļa amatu pamatdarbības jautājumos, neatbilda izvirzītajām prasībām, lai pildītu šī amata pienākumus, tāpēc uz šo amatu izsludināts atkārots konkurss.

Vienlaikus Nominācijas komisija ir ieteikusi lidostas "Rīga" padomei pretendentus darbam uzņēmuma valdē. "Pamatojoties uz normatīvajiem aktiem, pirms šo personu iecelšanas amatā nepieciešama akcionāra iepriekšēja piekrišana, tāpēc uzskatāms, ka pretendentu vērtēšana turpinās. Saskaņā ar iepriekš publicētā konkursa paziņojumu ieceltajiem pretendentiem amata pienākumu pildīšana jāuzsāk ne agrāk kā 3.oktobrī," skaidroja Prikule

Atbilstoši "Firmas.lv" datubāzes informācijai starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja ir Ilona Līce, kā arī valdē strādā Artūrs Saveļjevs un Verners Stūrmanis.

Jau vēstīts, ka 15.augustā noslēdzās konkurss uz lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja un četru valdes locekļu amatiem. Lidostas valdes locekļiem noteiktās atbildības jomas ir - finanses, lidostas pamatdarbība, iepirkumi un komercdarbība.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Rīgas lidostā 2015.gadā apkalpoja 5,163 miljonus pasažieru, kas ir par 7,2% vairāk nekā 2014.gadā. Tāpat lidostā pērn apkalpoja 68 078 lidojumus un pārkrāva 18 863 tonnas kravu.


LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA