Kurās nozarēs Latvijā ir lielākais pieprasījums pēc darbaspēka?
Vislielākais pieprasījums Latvijā ir pēc darbaspēka pārdošanā un tirdzniecībā.
Bizness un ekonomika
2016. gada 18. septembris, 22:35

Kurās nozarēs Latvijā ir lielākais pieprasījums pēc darbaspēka?

Jauns.lv

Desmit pieprasītāko amatu kategoriju topā lielākais pieprasījums ir pēc darbaspēka pārdošanā un tirdzniecībā, liecina interneta personāla atlases uzņēmuma SIA "CV-Online Latvia" apkopotie dati par pieprasītākajām amatu kategorijām.

Tai seko informācijas tehnoloģiju nozare, pakalpojumi, administrēšana un asistēšana, finanšu un grāmatvedības nozare, vadība, banku un apdrošināšanas nozare.

Pieprasītāko desmit amata kategoriju topa astotajā vietā ir valsts pārvalde, devītajā - tehnisko zinātņu nozare, bet topu noslēdz ražošana.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar "CV-Online Latvia" datiem skatītākās amatu kategorijas portālā ir finanses un grāmatvedība, ko mēnesī apskata vairāk nekā 70 000 reižu, vadība, ko mēnesī apskata vairāk nekā 65 000 reižu, administrēšana un asistēšana, ko mēnesī apskata vairāk nekā 50 000 reižu, bankas un apdrošināšana, ko mēnesī apskata ap 50 000 reižu.

Tālāk seko informācijas tehnoloģijas - 39 000 skatījumu mēnesī, valsts pārvalde - 37 000 skatījumu mēnesī, mārketings un reklāma - 29 000 skatījumu mēnesī un būvniecība un nekustamais īpašums - 26 000 skatījumu mēnesī.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "CV-Online Latvia" pērn apgrozīja 1,74 miljonus eiro un nopelnīja 403 651 eiro. SIA "CV-Online Latvia" dibināta 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. "CV-Online Latvia" pilnībā pieder Igaunijas kompānijai "CV-Online Estonia".

LETA/Foto: AFP/LETA/Scanpix