Kāpēc biznesa klases portatīvie datori joprojām ir ļoti pieprasīti?
Mūsdienās arvien populārāks kļūst portatīvais dators ar horizontāli izstieptu ekrānu. Ir daži portatīvo datoru modeļi, kuru ekrānu ir iespējams pagriezt 180 grādu leņķī.
Bizness un ekonomika
2016. gada 28. septembris, 11:22

Kāpēc biznesa klases portatīvie datori joprojām ir ļoti pieprasīti?

Jauns.lv

Neskatoties uz to, ka datoru piedāvājuma klāsts mūsdienās tiek papildināts teju katru dienu, savu popularitāti arvien saglabā biznesa klases portatīvie datori.

Bieži vien cilvēki neizprot, kāpēc biznesa klases portatīvie datori cenas ziņā ir dārgāki nekā parastie portatīvie datori . Šajā rakstā vēlamies tev to izskaidrot, lai nākamreiz, kad ieraudzīsi cenu starpību, zinātu kāpēc tā ir tāda.

Ekrāns

Iegādājoties portatīvo datoru, ļoti svarīga ir ekrāna izšķirtspēja, kā arī kontrasts un košums. Biznesa klases portatīvie datori ir aprīkoti ar augstas klases izšķirtspēju, tāpēc šādā ekrānā ir ērti darboties ar dokumentiem, gan veikt citas ar biznesu saistītas lietas.

Datora procesors un dzesēšana

Biznesa klases portatīvie datori visbiežāk izceļas ar ļoti ātru procesora darbību. Procesora darbība ir ļoti svarīgs kritērijs, jo tādā veidā var ātri un ērti darīt nepieciešamās lietas. Tāpat ir svarīgi arī tas, lai dators būtu aprīkots ar kvalitatīvu dzesēšanas sistēmu. Biznesa klases portatīvie datori ir aprīkoti ar labu dzesēšanas sistēmu, tāpēc to cena ir augstāka par parasto datoru cenu.

Datora video karte

Video kartes veiktspēja ir ļoti svarīga tādā gadījumā, ja datos nepieciešams intensīvam darbam ar grafiskām programmām. Savukārt, ja dators tiks izmantots tikai interneta pārlūkošanai un dažādiem dokumentiem, tad video karte nav izšķirošais kritērijs.

Datora skaļums

Noteikti esi pamanījis, ka daži portatīvie datori ir skaļāki par citiem. Jautāsi – kāpēc tā? Tas viss saistīts ar ventilatoru. Budžeta klases datori ir aprīkoti ar lētā gala ventilatoriem, tāpēc bieži vien tie ātri uzkarst un sāk dūkt. Savukārt biznesa klases modeļos ir ierīkoti augstvērtīgi ventilatori, kuri nepievils un datora darbība būs klusa.

Akumulators

Ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību tam, cik ilgs ir akumulatora darbības laiks. Jo ilgāk portatīvais dators darbojas bez uzlādes – jo labāk. Biznesa klases portatīvie datori ir aprīkoti ar apjomīgāku akumulatoru, tāpēc sniedz iespēju izmantot datoru ilgāk arī bez uzlādes. Tas ir ļoti svarīgi gadījumos, kad nepieciešams izmantot datoru pārvietojoties.

Datora izmērs

Protams, svarīgs ir arī datora izmērs. Mūsdienās arvien populārāks kļūst portatīvais dators ar horizontāli izstieptu ekrānu. Ir daži portatīvo datoru modeļi, kuru ekrānu ir iespējams pagriezt 180 grādu leņķī. Tāpat ir arī portatīvie datori, kurus var izmantot gan kā portatīvo datoru, gan arī kā planšetveida datoru.

Kāpēc izvēlēties biznesa klases datoru?

Augstāk minētie kritēriji ir ļoti svarīgi, kad nepieciešams atrast piemērotāko datoru. Ir nepieciešams saprast, ka ir dažādi datoru veidi. Ir pieejami datori, kuri piemēroti mācībām, darbam, video spēļu spēlēšanai. Jo mazāk darbības ar to jāveic, jo tehniski ne tik komplicētam jābūt portatīvajam datoram. Biznesa klases portatīvie datori ir piemēroti tiem cilvēkiem, kuri portatīvo datoru izmanto regulāri un intensīvi, strādājot ar dažādām programmām. Jāpiemin arī tas, ka biznesa klases portatīvie datori izceļas ar daudz lielāku izturību nekā parastie datori. Tiem visbiežāk ir spēcīgs magnija korpuss, kas neļaus to savainot. Arī to ekrāns bieži vien ir matēts, tāpēc būs ļoti ērti to izmantot un arī kopt. Biznesa klases portatīvie datori ir daudz klusāki un to klaviatūra ir veidota tā, lai ikvienam būtu ērti ar to darboties. Protams, biznesa klases portatīvie datori izceļas arī ar to, ka akumulators darbojas ilgāku laiku. Biznesa klases portatīvie datori nekad nepievils, jo tie darbosies jaudīgi un ilgi. Tev noteikti nevajadzēs uztraukties par to, ka portatīvais dators vienā brīdī atteiksies darboties. Ražotāji ir parūpējušies, lai biznesa klases portatīvie datori būtu kvalitatīvi un veidoti no izturīgām detaļām, tādā veidā paildzinot portatīvā datora mūžu. Protams, kā jau minējām, viss atkarīgs no tā kādām vajadzībām meklē portatīvo datoru. Ja dators ir nepieciešams tikai interneta pārlūkošanai, nav nepieciešams tērēt vairāk naudas un iegādāties dārgāku modeli.


Reklāmas raksts sadarbībā ar 220.lv / Publicitātes foto

Tēmas