Latvijā izdod pirmo bāru un dzērienu nozares žurnālu
Žurnāla lappusēs būs lasāmas intervijas, pieredzes un ceļojumu stāsti, raksti par nozares aktualitātēm vietējā un pasaules līmenī, Latvijas bārmeņu un uzņēmumu sasniegumiem, kā arī receptes un profesionāli padomi.
Bizness un ekonomika
2016. gada 1. novembris, 19:01

Latvijā izdod pirmo bāru un dzērienu nozares žurnālu

Jauns.lv

Latvijā ir izdots pirmais bāru un dzērienu nozares tematikas žurnāls "Lete", informēja žurnāla izdevēji.

"Lete" ir ilustratīvi informatīvs žurnāls, kas tapis sadarbībā ar Latvijas Bārmeņu federāciju un iznāks reizi ceturksnī, katrā numurā piedāvājot informāciju par dažādiem dzērienu, bāru un atpūtas industrijas jaunumiem. Žurnāla lappusēs būs lasāmas intervijas, pieredzes un ceļojumu stāsti, raksti par nozares aktualitātēm vietējā un pasaules līmenī, Latvijas bārmeņu un uzņēmumu sasniegumiem, kā arī receptes un profesionāli padomi.

Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents un viens no žurnāla veidotājiem Raitis Akerblūms pastāstīja, ka žurnāla izveides iecere ir pastāstīt un atspoguļot Latvijas bārmeņu vērā ņemamos sasniegumus un padarīt saprotamāku nozares specifiku.

Žurnālu izdevēju komandu veido tā galvenā redaktore un viena no idejas autorēm Edīte Biteniece, Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms, žurnāliste un televīzijas personība Lelde Lietaviete, žurnālists un sabiedrisko attiecību profesionālis Ivo Kiršblats, žurnāliste Kristīna Putinceva, idejas autors un ilggadējs bārmenis Zigmārs Bitenieks un Latvijas Bārmeņu federācijas viceprezidents Andris Noreiķis. Žurnāla dizaina autores ir māksliniece Sarmīte Māliņa un maketētāja Dace Eglīte.

Žurnāls tirdzniecības vietās visā Latvijā būs pieejams no 5.novembra.

Žurnāla atklāšana un izdevuma prezentācija mediju pārstāvjiem paredzēta piektdien, 4.novembrī, pulksten 18.00 kultūras bārā "Sapņi un kokteiļi".

LETA / Foto: Shutterstock