Ieva Strazdauskaite zvērīgi nosista ar lāpstu
Ievas ķermenis bija sasists, visvairāk sitienu - 10 - bijuši pa galvu. Attēlā: mirusī meitene un viens no slepkavībā aizdomās turamajiem.
Pasaulē
2017. gada 14. marts, 08:45

Ieva Strazdauskaite zvērīgi nosista ar lāpstu

Jauns.lv

25 gadus vecā sieviete nogalināta ar lāpstu, vēstī Lietuvas mediji, rakstot par jaunāko zināmo informāciju ciniskās slepkavības lietā. Cita starpā kļuvis zināms arī tas, kāpēc aizdomās turamos uz tiesas zāli veda maskās, ziņo Delfi.lt.

Galvenais iemesls, kādēļ vīriešu konvojēja maskās, ir aizdomas, ka viņi varētu būt saistīti ar vēl citām laupīšanām un zādzībām.

Kā tagad noskaidrojies, Ievas Strazdauskaites vadītā "Audi A7", ļoti iespējams, bija jau "pārdota" vēl pirms slepkavības izdarīšanas. Proti, noziedzniekiem bijis zināms kāds pircējs vai vairāki pircēji, kuri šo mašīnu būtu nopirkuši. Viņi jau bija panākuši vienošanos, ka "Audi" kāds nopirks, atsaucoties uz policijas teikto, raksta Lietuvas mediji. Šādas automašīnas tirgus cena šobrīd būtu ap 45 000 eiro.

Noziedzīgais plāns būtu izdevies, taču banda nepaspēja atgriezties pēc nolaupītās mašīnas tad, kad jau bija nogalinājuši Ievu un aprakuši viņu 30 kilometrus tālāk.

Ekspertīžu rezultāti liecina, ka jaunā sieviete nosista ar lāpstu. Desmit sitienu bijuši tieši pa galvu. Visu ķermeni klāja neskaitāmi sasitumi.

Policija šobrīd izmeklē citus noziegumus, kuros varētu būt iesaistīti apcietinātie četri vīrieši. Viņi visi nāk no Ķedaiņiem un iepriekš sodīti par zādzībām un laupīšanām.

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizturētie

Lietuvā Viļņas apgabala tiesa skata drošības līdzekļus aizdomās turamajiem nežēlīgajā Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā. 26 gadus vecā meitene tika atrasta ...

gallery icon

Portāls Kasjauns.lv jau vēstīja, ka nesenie notikumi kaimiņvalstī izsituši no sliedēm daudzus. Pat prokurors Artūrs Urbelis ar kolēģi Gintu Ivanausku atzinis, ka, lai arī viņa profesija pieprasa saglabāt mieru, viņš nespēj slēpt šoku par to, kas nodarīts Ievai un viņas ģimenei. “Nogalināta skaista, plaukstoša ģimene,” intervijā lietuviešu portālam 15min.lt bilda prokurors Urbelis.

Savukārt internetā Ievas māsas Indres Strazdauskaites “Facebook” profilu pārpludinājuši cilvēku līdzjūtības izteikumi un sēras par Ievas likteni. Tas turpinājies līdz brīdim, kad pati Indre lūgusi cilvēkus beigt likt skumīgus smaidiņus un raudāt, tai vietā, paļaujoties uz Dievu un aizlūdzot par traģēdiju piedzīvojušo saimi.

Kā jau minēts, policijas galvenā versija ir saistīta ar Ievas dārgās automašīnas nozagšanu, taču, kā ziņo Lietuvas mediji, šādam skatījumam nepiekrīt aizdomās turēto radinieki.

“Ir dumji uzskatīt, ka iemesls kam tādam bija tikai un vienīgi automašīna. Tas ir tikai metāla gabals. Izdalot šo summu uz četriem vai sešiem cilvēkiem un ņemot vērā faktu, ka auto ir zagts, katrs no noziedzniekiem iegūtu vien dažus tūkstošus eiro. Uzskatu, ka šī bija pasūtījuma slepkavība,” intervijā kaimiņvalsts medijam teicis viena aizdomās turētā radinieks Toms.

Ziņas par Ievas pazušanu pirmo reizi parādījās pagājušajā svētdienā ap pulksten 21.00. Tajā dienā meitene ar tumši brūnu luksusa klases "Audi" markas A7 (2016. gada izlaiduma) automašīnu pulksten 16:30 no Pluņģes pilsētas izbrauca uz Viļņas pusi. Viņas tēvs medijiem izstāstīja, ka Kauņas apvidū pazudis savienojums ar meitenes mobilo telefonu, savukārt pēc kāda laika konstatēts, ka tālrunis ir izslēgts. Drīz Jonavas mežu apkārtnē tika atrasta Ievas pamestā glaunā automašīna.

Policijas operatīvie darbinieki, iesaistot kinologus, nekavējoties izvērsa intensīvu pazudušās meitenes meklēšanu, un notikumiem līdzi sekoja arī visa Lietuvas sabiedrība. Pēcāk meklēšanas gaitā atrastas arī Ievas mirstīgās atliekas.

Pa pēdām Ievai Strazdauskaitei

Maršruts, pa kuru virzījusies bezvēsts pazudusī 26 gadus vecā meitene Ieva Strazdauskaite.

gallery icon


Kasjauns.lv/Foto: BNS