Lietuvā neskaidros apstākļos pazūd 26 gadus vecā Ieva - jauniete no turīgas ģimenes
Cerot uz cilvēku atsaucību, Lietuvas policija sociālajos tīklos publicējusi pazudušās Ievas un viņas vadītās automašīnas foto.
Pasaulē
2017. gada 8. marts, 06:59

Lietuvā neskaidros apstākļos pazūd 26 gadus vecā Ieva - jauniete no turīgas ģimenes

Jauns.lv

Vēl nesen Lietuvas sabiedrību satricināja Ķēdaiņos nogalinātā četrus gadus vecā puisīša stāsts, taču nu kaimiņvalsts mediji ziņo par, iespējams, jaunu traģēdiju. Pagājušā svētdienā, ceļā uz Viļņu, bez vēsts pazudusi kāda meitene vārdā Ieva Strazdauskaite (26). Viņas automašīna pavisam drīz atrasta mežā, taču no pašas joprojām nav ne vēsts.

Meklējumi pagaidām nesekmīgi

Ziņas par Ievas pazušanu pirmo reizi parādījās pagājušajā svētdienā ap pulksten 21.00, ziņo lietuviešu medijs Delfi.lt. Cik zināms, tajā dienā meitene ar tumši brūnu luksusa klases Audi markas A7 (2016) automašīnu pulksten 16:30 no Pluņģes pilsētas izbrauca uz Viļņas pusi.

Viņas tēvs medijiem izstāstījis, ka Kauņas apvidū pazudis savienojums ar meitenes mobilo telefonu, savukārt pēc kāda laika konstatēts, ka tālrunis ir izslēgts. Ņemot vērā pazudušās personas meklēšanas apjomus, Ievas Strazdauskaites lieta nodota Lietuvas Kriminālpolicijas pārziņā.

Drīz Jonavas mežu apkārtnē tika atrasta Ievas pamestā, glaunā automašīna. Kā ziņo portāls 15min.lt, policijas operatīvie darbinieki, iesaistot kinologus, nekavējoties izvērsa intensīvu pazudušās meitenes meklēšanu, taču pagaidām bez rezultātiem.

Nesekmīga izrādījusies arī Jonavas apkārtnes apsekošana ar helikopteru, tomēr pēc ekspertu darba ap vietu, kur atrasta automašīna, konstatēts, ka nekas neliecina par cīniņu vai vardarbības pazīmēm.

Ir liecinieki, taču skaidrības maz

Šīs nedēļas sākumā Lietuvas Valsts policija sociālajā tīklā “Facebook” ievietoja vairākus aicinājumus atsaukties visus, kuriem ir jebkāda informācija par meitenes atrašanās vietu. Publicēta gan meitenes fotogrāfija, gan viņas automašīnas fotogrāfija, kā arī sīkāka informācija:

Ieva, iespējams, paņēmusi kādu vīrieti-stopētāju

Pavisam drīz arī pieteicies pirmais aculiecinieks – kāds vīrietis vārdā Artūrs, kurš liktenīgajā svētdienā tajā pašā laikā pārvietojies pa to pašu šoseju. “Arī es vakar braucu uz Viļņu un, ja viņai automašīnas numurā ir J vai JJ un skaitļi 7 un 8, tad es viņu redzēju,” likumsargiem pauda aculiecinieks. Vīrieša apgalvojumi izrādījās patiesi, turklāt viņš Ievas mašīnu bija fiksējis sava auto video reģistratorā.

Spriežot pēc likumsargiem pieejamās informācijas, Ieva tajā svētdienā Artūru apdzinusi veselas divas reizes, kas liecina par to, ka viņa kādā brīdī, iespējams, apstājusies ceļa malā.

“Vēl pirms Kauņas ceļa malā redzēju kādu vīrieti melnā ādas jakā un cepurē. Viņš centās nostopēt automašīnu,” piebilda Artūrs, liekot domāt, ka Ieva, iespējams, tajā pievakarē savā automašīnā uzņēmusi šo cilvēku.

Parādās vairākas versijas par notikušo

Turpinoties pazudušās meitenes meklējumiem, Lietuvas medijos parādījušās trīs versijas par to, kas varētu būt noticis ar Ievu. Viena no tām ir saistīta tieši ar nepazīstamā stopētāja ielaišanu automašīnā - lēmums, kas Ievai varētu būt beidzies traģiski.

Šīs versijas iespējamību būtiski palielina arī fakts, ka Ieva bija pieteikusies feisbuka domubiedru grupā “Viļņa / Kauņa – Pluņģe / Plateļi” , kurā biedrojas regulārie šī maršruta braucēji. Tiesa gan, pirms viņas 5.marta izbrauciena meitene grupā nebija neko ierakstījusi. 

Otrā versija saista meitenes pazušanu ar viņas puisi. Novērots, ka tieši Ievas puisis paziņojis viņas tēvam par meitenes iespējamo pazušanu, turklāt izdarījis to aizdomīgi agri – pirms pl. 21:00. Šeit jāņem vērā tas, ka no Pluņģes līdz Viļņai jābrauc vairāk nekā trīs stundas. "Audi" markas automašīna, ar kuru pārvietojās Ieva, oficiāli piederējusi viņas puiša tēvam, kurš bijis uzņēmējs.

Meitene varētu būt kļuvusi par auto zagļu upuri

Tiek arī apgalvots, ka meitene, iespējams, kļuvusi par automašīnu zagļu upuri. Šo versiju izvirzījis lietuviešu žurnālists, kriminālās pasaules eksperts Dailius Dargis, pieminot, ka meitene tomēr devusies ceļā ar dārgu vācu luksus klases auto.

Viņš kā iespējamu uzskata arī versiju par sveša stopētāja uzņemšanu automašīnā. “Bieži esmu redzējis, kādi aizdomīgi tipi stāv ceļu malās. Pats nekad nestājos un neuzņemu viņus. Uzskatu, ka meitenēm to vispār nevajadzētu darīt – tā var uzķerties uz visādiem psihopātiem vai maniakiem,” Delfi.lt stāsta žurnālists.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmumi no Facebook