foto: AFP/Scanpix
Budanovs paziņo, kur pēc Harkivas apgabala varētu doties krievu iebrucēju armija
Iepriekš Kirilo Budanovs jau prognozēja, ka Ukrainai no maija vidus līdz jūnija sākumam būs diezgan sarežģīta situācija.
Pasaulē
2024. gada 14. maijs, 10:35

Budanovs paziņo, kur pēc Harkivas apgabala varētu doties krievu iebrucēju armija

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirilo Budanovs intervijā laikrakstam "The New York Times" norādījis, ka Ukrainas karavīri tuvāko dienu laikā varēs stabilizēt fronti Harkivas apgabalā. Viņš prognozējā, kur Krievija varētu sākt jaunu ofensīvu.

Ukrainas karavīri tuvāko dienu laikā varēs nostiprināt savas pozīcijas un stabilizēt fronti Harkivas apgabalā. Bet Krievija sāks jaunu ofensīvu tālāk uz ziemeļiem no Harkivas, Sumu reģionā.

Budanovs paziņoja, ka viņš sagaida, ka uzbrukumi Harkivas apgabalā ilgs vēl trīs līdz četras dienas, pēc kā Krievijas karaspēks, paredzams, veiks spēcīgu triecienu Sumu virzienā.

Kā norāda laikraksts, Ukrainas oficiālās personas iepriekš paziņojušas, ka Krievija koncentrējusi karaspēku pāri robežai no Sumu puses.

Tajā pašā laikā Ukrainas virsnieks Pāvels Veļičko, kurš darbojas Krievijas robežas tuvumā Sumu apgabalā, paziņoja, ka pēdējā laikā pastiprinājušās Krievijas apšaudes Sumu nomalēs.

"Man nav ne jausmas, vai tam ir kāda nozīme, jo šīs vietas jau tā bieži ir tikušas apšaudītas. Jebkurā gadījumā mēs esam pilnā kaujas gatavībā," viņš teica.

Iepriekš Budanovs jau prognozēja, ka Ukrainai no maija vidus līdz jūnija sākumam būs diezgan sarežģīta situācija, taču "Armagedons nenotiks".