Pasaulē
2024. gada 7. maijs, 15:24

Ukrainā arestēti Zelenskim tuvu stāvoši drošībnieki - viņi plānoja prezidentu nogalināt

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas drošības dienests (UDD) atklājis, ka nesen novērsts Krievijas kalts plāns - organizēt atentātu pret valsts prezidentu Volodimiru Zelenski.

Kā vēsta "BBC", plānā paredzēta arī citu Ukrainas varas pārstāvju nogalināšana. Saistībā ar šo aizturētas divas Ukrainas valdības apsargāšanas strukūrās augstu stāvošas militārpersonas.

UDD piebilda, ka aizturētie ietilpst Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) aģentu tīklā.

Tiek ziņots, ka iesaistītie "interesentus" meklējuši Zelenskim pietuvinātu drošībnieku. Plāns paredzējis prezidentu nolaupīt un nogalināt.

foto: ZUMAPRESS.com
Plānā esot paredzēts Zelenski nolaupīt un noslepkavot.

Tikmēr daļa pieļauj, ka šāds plāns pat varētu būt veidots, kārtējo reizi neiztiekot bez Kremlim tik svarīgajiem "simboliskajiem datumiem".

Proti - šoreiz Zelenska nogalināšana, kā tiek pieļauts, iespējams tika plānota kā "dāvana" Putinam viņa tā saucamajā inaugurācijā, kas notiek šodien un ir trekns punkts martā notikušajām, neleģitīmajām, nedemokrātiskajām "vēlēšanām".

Arī ar citiem Putina pretiniekiem izrēķināties mēģināts ap laiku, kad tuvojas kāds no šiem "simboliskajiem datumiem".

Skripaļu indēšana notikusi tuvu Putina pārvēlēšanai 2018. gadā, Navaļņijs indēts tuvu datumam, kad Putins savām vajadzībām 2020. gadā pārkārtoja valsts Konstitūciju un nonāvēts tuvu šī gada Krievijas prezidenta "vēlēšanām".