foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Tenesī likumdevēji nolemj ļaut skolotājiem nēsāt pistoles
Pasaulē
2024. gada 24. aprīlis, 09:13

Tenesī likumdevēji nolemj ļaut skolotājiem nēsāt pistoles

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV Tenesī štata likumdevēji otrdien apstiprināja likumprojektu, kas ļauj skolotājiem, skolu direktoriem un citiem skolu darbiniekiem nēsāt pistoles.

Pārstāvju palāta apstiprināja šomēnes Senāta jau atbalstīto normu, un likumprojekts tagad nosūtīts parakstīšanai gubernatoram Bilam Lī, kas izteicies, ka ir atvērts šai idejai. Iepriekš viņš nevienam likumprojektam veto nav noteicis.

Lai saņemtu atļauju nēsāt pistoli, darbiniekiem būs jāpabeidz 40 stundu pamata apmācību kurss par apšaudēm skolās, kā arī katru gadu jāapgūst vēl 40 stundu apmācību kurss.

Pirms vairāk nekā gada uzbrucējs štata galvaspilsētā Našvilā atklāja uguni pamatskolā, nogalinot trīs bērnus un trīs darbiniekus.

Apšaudes ASV skolās notiek bieži, katrai traģēdijai seko jauni aicinājumi ieviest stingrākus šaujamieroču kontroles likumus.

Iespējas spert soļus federālajā līmenī šajā jautājumā ir ierobežotas, līdz ar to štati un vietējās padomes var pieņemt savus lēmumus attiecībā uz šaujamieročiem, un tie dažādās jurisdikcijās var būt stipri atšķirīgi.