Pasaulē
2024. gada 23. aprīlis, 14:49

VIDEO: Malaizijā parādes laikā sadūrušies divi helikopteri - traģēdijā10 bojāgājušie

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Malaizijā militārās parādes mēģinājumu laikā gaisā sadūrušies divi helikopteri - traģēdija laupījusi visus 10 apkalpes locekļu dzīvības.

Avārija notika plkst. 9.20 pēc vietējā laika Malaizijas pilsētā Lumutā, kur atrodas Malaizijas Karaliskās flotes bāze. Mēģinājumu laikā viens no helikoperiem pārlieku pietuvojās otram, un šīs rīcības rezultātā tika aizķerts tā propelleris. Publicētajos video kadros manāms, ka pēc sadursmes abi helikopteri ietriecās zemē.

Malaizijas Karaliskā flotes pārstāvji norāda, ka traģiskajā nelaimē izdzīvojušo neesot - visu apkalpes locekļu nāve ir oficiāli apstiprināta un šo cilvēku mirstīgās atliekas nosūtītas uz militāro slimnīcu identifikācijai. Par notikušo vietējās amatpersonas uzsākušas izmeklēšanu.

Viens no helikopteriem, HOM M503-3, kurā atradās septiņi cilvēki, pēc sadursmes ietriecās stadiona skrejceļā, bet otrs, Fennec M502-6, kurā atradās trīs apkalpes locekļi, nogāzās netālu esošajā peldbaseinā.

foto: Ekrānuzņēmums
Viens no helikopteriem ietriecās stadiona skrejceļā.

"Tauta sēro par sirdi plosošo un dvēseli satricinošo traģēdiju. Izsaku līdzjūtību visām upuru ģimenēm un lūdzos, lai tām pietiktu spēka stāties pretī šīm skumjām," mikroblogošanas vietnē "X" vēsta Malaizijas premjerministrs Anvars Ibrahims.

Līdzīga avārija Malaiziju pāršalca arī martā, kad Malaizijas krasta apsardzes helikopters mācību laikā ietriecās jūrā pie Ansas salas. Toreiz helikoptera pilotu, otro pilotu un divus pasažierus izglāba vietējie makšķernieki.

Tēmas