Pasaulē
2024. gada 22. aprīlis, 12:16

VIDEO: Ukrainā bezcerīgā situācijā nonākuši okupati sūdzas: "Mēs nevaram neko izdarīt, esam "lielgabalu gaļa""

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Soctīklos publicēts video, ko filmējuši trīs krievu okupanti, kuri no Ukrainas aizstāvju apšaudēm patvērušies ierakumos. Jau otro dienu dubļos sēdošie iebrucēji sūkstās, ka palikuši bez sakariem, ūdens un pārtikas. Visur apkārt mētājoties kritušie biedri.

Apkārt mētājoties kritušie biedri, sakaru neesot, jāsēžot ierakumos, jo pēc izsēšanās bruņutransportieris ticis sašauts un tas nodedzis kopā ar viņu mantām.

"Mēs nevaram neko izdarīt, esam "lielgabalu gaļa" bļ**," saka okupants, kurš filmē video.

Mūs apšauda ar visiem ieročiem. Ierakumos viņi sēžot jau otro dienu un Ukrainas aizstāvji teritoriju apšaudot ar kasešu munīciju, kas okupantiem ne visai patīkot.

foto: Ekrānuzņēmums
"Mēs te 10 cilvēki ienācām, visi pa šo meža joslu ir izmētāti, ne ar vienu nav sakara, nekas vispār nav," par drūmo situāciju saka okupants.

"Līdz savai rotai neaizgājām, trīs reizes pie biedriem majoriem gājām un visas trīs reizes mūs no turienes ar kasešu muīciju "izēda"," sašutis ir viens no dubļos sēdošajiem okupantiem.

"Mēs te 10 cilvēki ienācām, visi pa šo meža joslu ir izmētāti, ne ar vienu nav sakara, nekas vispār nav," saka okupants.

"Apkārt ir līķi," precizē cits krievu iebrucējs.

"Izsēšanās laikā zonā nodega bruņutransportieris ar visām mūsu mantām, uzreiz tika iznīcināts," atklāj okupants.

"Braucam, viss tiks nodrošināts. Ne lāpstas, lai varētu ierakties, ne sausā pārtika, ne ūdens, nekā nav," par pavēlniecības solījumiem vaļsirdīgi atzīstas iebrucējs.

"Bez ūdnes sēžam, ejam pie līķiem vācam pārtiku, marodējam," saka cits okupants.

"Ne parīt, ne dzert, ne pad***," rupji piebilst trešais krievs.

"Ja šobrīd nebumbotu, tad varētu iziet un nofilmēt cik puišu meža joslā guļ, guļ un guļ," stāsta video autors, dodot mājienu par lielajām līķu kaudzēm, kas redzamas apkārtnē.

"Viss ir nosēts ar līķiem, tikai ukraiņi apšauda un apšaudu, tūlīt vēl atbrauks ar "Bradley" un sāks visus piebeigt, arī ar helikopteriem šodien apšaudīja," precizē cits okupants.

"No visām pusēm mūs apšauda, no meža joslas vispār nekas nav palicis pāri," par bezcerīgo un drūmo situāciju saka okupants.

Krievu okupantu zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 22. aprīļa rītam sasnieguši 460 260 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 730 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī krievi zaudējuši 7236 tankus, 13 904 bruņutransportierus, 11 736 lielgabalus un mīnmetējus, 1046 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 768 zenītartilērijas iekārtas, 348 lidmašīnas, 325 helikopterus, 9384 bezpilota lidaparātus, 2117 spārnotās raķetes, 26 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 15 812 automobiļus un autocisternas, kā arī 1934 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.