Pasaulē
2024. gada 19. aprīlis, 22:32

Vīrietis sevi aizdedzina Ņujorkas tiesas priekšā, kur tiesā eksprezidentu Donaldu Trampu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kāds vīrietis piektdien mēģināja pašsadedzināties pie tiesas ēkas Ņujorkā, kur notiek tiesas process pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu par "klusēšanas naudas" maksāšanu pornoaktrisei Stormijai Danielsai.

Incidents notika laikā, kad tiesnesis Huans Merčans bija izsludinājis pusdienas pārtraukumu prāvā pēc zvērināto sastāva izraudzīšanas.

Vīrietis vispirms izmētāja lapiņas ar sazvērestības teoriju tekstiem, pēc tam uzlēja sev degmaisījumu un to aizdedzināja. Pie viņa metās vairāki policisti un garāmgājēji, cenšoties noslāpēt liesmas, pēc tam cietušais tika nogādāts slimnīcā kritiskā stāvoklī. Policija paziņojusi, ka cietušais ir 1987. gadā dzimušais Floridas iedzīvotājs Maksvels Acarello. Tieši uz Floridu Tramps pārcēlās uz dzīvi pēc prezidenta amata zaudēšanas 2020. gada vēlēšanās.

Mediji vēsta, ka tiesas zālē kāds cilvēks pienāca pie Trampa un kaut ko viņam iečukstēja ausī, iespējams, pastāstot par notikušo.

Jau ziņots, ka tiesas prāvā apsūdzības ir saistītas ar nelikumībām maksājumos Trampa advokātam Maiklam Koenam, kurš savukārt naudu izmantoja, samaksājot Danielsai, lai viņa pārtrauktu publiski izteikties par to, ka viņai bijušas seksuālas attiecības ar Trampu 2006.gadā. "Klusēšanas nauda" Danielsai tika samaksāta 2016.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā. Tramps vainu šajās apsūdzībās noliedz. Prāvu bija paredzēts sākt jau 25.martā, taču tika atlikta pēc Trampa advokātu un apsūdzības puses lūguma. 

Tramps, kurš šogad gatavojas atkal kandidēt prezidenta vēlēšanās no Republikānu partijas, kļuvis par pirmo esošo vai bijušo ASV prezidentu, kuram izvirzītas kriminālapsūdzības. Viņam draud kriminālprāvas vēl trīs citās lietās.