foto: AFP/Scanpix
Izraēlas uzbrukumā dzīvību zaudējuši "Hamas" līdera Hanijas tuvinieki
Automašīna, kurā atradās 3 Hanijas dēli.
Pasaulē
2024. gada 11. aprīlis, 07:16

Izraēlas uzbrukumā dzīvību zaudējuši "Hamas" līdera Hanijas tuvinieki

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Trešdien Izraēlas veiktā uzbrukumā nogalināti 3 Palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" līdera Ismaila Hanijas dēli un 3 mazbērni.

"Es pateicos Allāham par šo godu," pēc traģisko vēstu saņemšanas medijiem vēstīja Hanija, kurš savus tuviniekus nodēvēja par "svētajiem mocekļiem".

Izraēlas militārajā paziņojumā tika apstiprināts, ka uzbrukums bija vērsts pret Hanijas dēliem, kuri tika raksturoti kā "trīs Hamas darbinieki", kuri "bija ceļā, lai veiktu teroristu darbības". Par Hanija mazbērnu nāvi militārpersonas komentārus nesniedza.

"Izraēlas Aizsardzības spēkiem ir zināms par apgalvojumiem, ka nodarīts kaitējums citiem Hanijas radiniekiem, tai skaitā vienam nepilngadīgajam. Izraēlas Aizsardzības spēki nav pārbaudījuši šo informāciju," teikts paziņojumā.

Hanija, kurš vada "Hamas" politbiroju, gadiem ilgi ir dzīvojis Katarā kopā ar daļu no savas ģimenes. Saskaņā ar "Hamas" kontrolētās Gazas joslas Iekšlietu ministrijas ziņām vairāki Hanijas radinieki tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā pērnā gada oktobrī.