foto: AP/Scanpix
Čečenijā aizliedz pārāk ātru vai lēnu mūziku
Dejotāji čečenu nacionālajos tērpos svin Ramzana Kadirova ievēlēšanu 20.09.2021.
Pasaulē
2024. gada 10. aprīlis, 07:04

Čečenijā aizliedz pārāk ātru vai lēnu mūziku

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/CNN

Krievijā, Čečenijas Republikas varas iestādes ir paziņojušas, ka aizliedz mūziku, ko tās noteikušas par pārāk ātru vai lēnu.

Kultūras ministrs Musa Dadajevs piektdienas sanāksmē paziņoja par lēmumu aizliegt visas muzikālās, vokālās un horeogrāfiskās kompozīcijas, kas ir lēnākas par 80 vai ātrākas par 116 sitieniem minūtē , ziņoja Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS.

"(Es) esmu paziņojis galīgo lēmumu, kas saskaņots ar Čečenijas Republikas vadītāju Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu, ka turpmāk visiem muzikālajiem, vokālajiem un horeogrāfiskajiem darbiem jāatbilst tempam no 80 līdz 116 sitieniem minūtē," sacīja Dadajevs.

Saskaņā ar Kadirova direktīvu reģions tagad nodrošinās, ka čečenu mūzikas un deju kompozīcijas atbilst "čečenu mentalitātei un mūzikas ritmam", lai "cilvēkiem un mūsu bērnu nākotnei sniegtu čečenu tautas kultūras mantojumu", piebilda Dadajevs. Aizliegums nozīmēs, ka tiks aizliegtas daudzas dziesmas tādos mūzikas žanros, kā pops un tehno.

Kadirovs ir Čečenijas līderis kopš 2007. gada un savu amatā pavadīto laiku ir izmantojis, lai apspiestu jebkādu pretestību viņa režīmam.

2020. gada jūlijā ASV Valsts departaments sodīja Kadirovu par viņa "iesaistīšanos rupjos cilvēktiesību pārkāpumos". Saskaņā ar toreizējā valsts sekretāra Maika Pompeo paziņojumu departamentam ir "plaša un ticama informācija" par Kadirova atbildību "par daudziem rupjiem cilvēktiesību pārkāpumiem, vairāk nekā desmit gadu garumā, tostarp spīdzināšanu un ārpustiesas slepkavībām".