foto: Ekrānšāviņš
Cietumā miris viens no Piemaskavas terorakta aizdomās turētajiem
Čečens Ašabs Ušpanovs.
Pasaulē
2024. gada 2. aprīlis, 15:07

Cietumā miris viens no Piemaskavas terorakta aizdomās turētajiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Maskavas cietumā dažas stundas pēc aizturēšanas miris kāds čečens, kurš turēts aizdomās par dalību aizvadītajā mēnesī Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall" sarīkotajā slaktiņā.

Ašabs Ušpanovs tika aizturēts 22. martā, dienā, kad bruņoti teroristi Piemaskavas koncertzālē noslaktēja vairāk nekā 140 cilvēkus. Ušpanova māte medijiem vēsta, ka pēc saņemtajām ziņām par dēla aizturēšanu viņa sieva devusies uz policijas iecirkni, lai noskaidrotu ko vairāk par sava vīra apstākļiem. Tomēr amatpersonas viņai esot pavēstījušas, ka Ušpanovs cietumā atrasts miris. Ušpanova māte medijiem uzsver, ka “viņas dēlam nav nekādu saistību ar sarīkoto teroraktu, par kuru vainu uzņēmušies ISIS kaujinieki”.

Čečenu opozīcijas grupa “1Adat”, kas par vīrieša nāvi pavēstīja aizvadītās nedēļas beigās norāda, ka Ušpanovs cietumā ticis spīdzināts – viņam ielauzts galaskauss, konstatētas vairākas lauztas ribas un smagas mugurkaula traumas.

"Amatpersonas, lai slēptu savus noziegumus, inscinēja Ušpanova pašnāvību pakaroties,” vēsta organizācijas pārstāvji.

Krievijas tiesībsargājošajās iestādes medijiem faktus par Ušpanova nāvi vai viņa ispējamo spīdzināšanu nesniedz. Savukārt bojā gājušā māte apgalvo, ka “dēls savas musulmaņu ticības dēļ pašnāvību nekad neiniciētu”.