Par okupantu armijas diskreditēšanu "Pussy Riot" dalībniecei un bijušajai deputātei Krievijā aizmuguriski piespriež ilgu cietumsodu
Ļusja Šteina (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 27. marts, 16:46

Par okupantu armijas diskreditēšanu "Pussy Riot" dalībniecei un bijušajai deputātei Krievijā aizmuguriski piespriež ilgu cietumsodu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Krievijas tiesa bijušajai pašvaldības deputātei un grupas "Pussy Riot" dalībniecei Ļusjai Šteinai piespriedusi sešus gadus cietumā, vēsta izdevums "Mediazona". Apsūdzības puse prasīja viņai piespriest astoņus gadus cietumā.

Šteina esot izplatījusi "viltus ziņas" par Krievijas armiju politiskā naida motīvu dēļ, paziņoja Maskavas Basmanojes rajona tiesa. Krimināllietas ierosināšanas iemesls bijis Šteinas 2022.gada 27.marta tvīts — Krievijas likumsargiem nepatika Šteinas ironija par okupantu žēlabām par nelaipno sagaidīšanu Ukrainā: "***, kas nacboliem vispār galvā, veči atnāca bombardēt svešas pilsētas un nogalināt cilvēkus, viņiem atbildot kājās iešāva, no tādas spīdzināšanas baidījās pat čečeni".

"Pussy Riot" dalībnieces vārdos Krievijas drošības iestādes saskatījušas Krievijas karavīru "spīdzināšanas attaisnojumu", norāda "Mediazona".

Kā vēsta izdevums, lingvistisko ekspertīzi veikušie speciālisti Šteinas tvītos nav konstatējuši spīdzināšanas attaisnojumu, bet gan apgalvojumus par kara noziegumu veikšanas faktiem.

Šteina 2022.gada aprīlī pameta Krieviju.

Pirms tam viņa bija atbrīvojusies no elektroniskās sprādzes, kas viņai bija jāvalkā atbilstoši spriedumam tā dēvētajā sanitārajā lietā, kas tika ierosināta pēc Alekseja Navaļnija atbalstītāju mītiņa 2021.gada janvārī.