foto: IMAGO/SNA/Scanpix
"Mēs ne vien atbalstām..." Krievijas TV propagandistiem nākas reaģēt, lai nepieļautu pagalam nevēlamu izteikšanos ēterā
Krievijas Domes deputāts Leonīds Kalašņikovs (pa kreisi) nesenā "Rossija-1" raidījumā "60 minūtes" gandrīz pārteicies nepiedodamā veidā.
Pasaulē
2024. gada 27. marts, 12:31

"Mēs ne vien atbalstām..." Krievijas TV propagandistiem nākas reaģēt, lai nepieļautu pagalam nevēlamu izteikšanos ēterā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Propagandistu pļāpāšanas šovā Krievijas TV kanālā "Rossija-1" kārtējo reizi kādam no viesiem no mutes pasprucis kas tāds, kā dēļ raidījuma vadītājiem bija jāsavelk groži.

Raidījuma "60 minūtes" vadītāji, propagandists jevgēņijs Popovs un Olga Skabejeva nesenā sērijā bija spiesti apturēt komunistu partijas Krievijas Domes deputātu Leonīdu Kalašņikovu.

Savā runā par to, kādēļ "esot neloģiski, ka Krievijai uzbrūk Islāma valsts" Kalašņikovs sāka norādīt uz to, ka ģeopolitikā Krievijai un Islāma valstij ir kopīgas intereses.

"Krievija nu nekādi nevar būt Islāma valsts mērķis, ģeopolitisku, reģionālu konfliktu kontekstā mēs ne vien atbalstām..." teica Kalašņikovs.

Tobrīd Popovs bija spiests piebilst: "Islāma valsti mēs neatbalstām, mēs viņus ienīstam un iznīcinām."

Tobrīd ar pagalam aizdomīgu skatienu uzmanību Kalašņikovam pievērsa arī propagandiste Skabejeva.

Komunistu pārstāvis pēc slēptā aizrādījuma mēģināja neveikli taisnoties un turpināt savu sakāmo.

Par uzbrukumu Piemaskavā:

Jau vēstīts, ka 22. martā bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē "Crocus City Hall", kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, kam bija jāuzstājas kopā ar Ļeņingradas apgabala simfonisko orķestri. 

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ir apstiprinājusi 137 cilvēku bojāeju. Vainīgie tika notverti un aizturēti (kopā 11 cilvēki, no kuriem četri - šāvēji, Tadžikistānas izcelsmes) nākamās dienas pirmajā pusē un projām bija bēguši baltā "Renault" markas automobilī.

Uzmanību gan sev pievērsuši arī atbildīgie Krievijas dienesti, kuri, spriežot pēc pašu filmētiem, fotografētiem materiāliem, ir spīdzinājuši aizturētos. Publicēti ir materiāli, kuros redzams, kā drošībnieks aizturētajam nogriež un mēģina iebarot auss daļu. Pēcāk parādījies foto, kurā redzams, ka, domājams, kādā sporta zālē cits aizturētais tiek spīdzināts ar elektrošoku.

Tiek norādīts, ka šīs bildes publicētas ar acīmredzamu mērķi - demonstrēt šo attieksmi pret uzbrucējiem. Lieki piebilst, ka Rietumos šādu likumsargājošo iestāžu rīcību iedomāties būtu teju neiespējami.

Tiesas zālē uzbrucēji ieradās ar jaunām rētām uz sejas, kuru viņiem nebija aizturēšanas brīdī. Viens no teroristiem tika iestumts ratiņkrēslā un knapi izrādīja dzīvības pazīmes.

Tikmēr, pieprasot pasaules līdzjūtību, pati Krievija ne uz mirkli nav pārtraukusi pastrādāt savus ieplānotos teroraktus Ukrainā.

Kremļa armija joprojām bombardē šo valsti, nežēlojot arī civiliedzīvotājus un dižojoties par šo medijos, kuros tik ļoti nosoda un sēro par Piemaskavā notikušo.