Krievija nepieņems Rietumu palīdzību "Crocus City Hall" terora akta izmeklēšanā. "Neļausim attaisnot Ukrainu!" saka Lavrovs
Sergejs Lavrovs (foto: Scanpix / AP)
Pasaulē
2024. gada 26. marts, 21:59

Krievija nepieņems Rietumu palīdzību "Crocus City Hall" terora akta izmeklēšanā. "Neļausim attaisnot Ukrainu!" saka Lavrovs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Piemaskavas koncertzālē “Crocus City Hall” 22. martā notikušā terora akta izmeklēšana notiek efektīvi, un nekāda Rietumu vai starptautisko struktūru palīdzība nav vajadzīga, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Saskaņā ar sava tiešā priekšnieka, Krievijas diktatora Vladimira Putina uzdoto kursu Lavrovs apgalvoja, ka Rietumi tikai traucē izmeklēšanai ar saviem mēģinājumiem attaisnot Ukrainu un novelt vainu uz Islāma valsti. “Burtiski pēc diennakts paiešanas” Rietumi apgalvoja, ka “protams, tā nav Ukraina, un, protams, tā ir Islāma valsts”. Par Islāma valsts paziņojumu par atbildības uzņemšanos viņš izlikās nezinām.

Vienlaikus viņš “dubultajos standartos” apsūdzēja Interpolu, kas bija paudis gatavību palīdzēt izmeklēšanā. “Neatminos no Interpola iniciatīvu iepriekšējos gadījumos, kas prasīja visrūpīgāko uzmanību. Visacīmredzamākais piemērs — “Nord Stream”.”

“No vienas puses, mēs, esmu pārliecināts, tiksim galā ar izmeklēšanu, bet, no otras puses, mums tāda palīdzība, kas skaidri būs dubulto standartu izpausme un, visticamāk, tiks vērsta uz to, lai virzītu Rietumiem ērto teoriju par to, ka to izdarīja Islāma valsts, bet Ukrainai ar to nav nekāda sakara … Mums tāda palīdzība diez vai būs vajadzīga, tiksim galā paši.”

Par to, kāds būs Krievijas “rūpīgās izmeklēšanas” rezultāts, ir skaidrs jau tagad, kad pēc Putina komandas galvenie drošībnieki un viss propagandas aparāts aizgūtnēm stāsta par Ukrainas vainu, acīmredzami šādi attaisnojot jau trešo gadu notiekošā asiņainā iebrukuma nepieciešamību un gatavojot augsni turpmākiem teroristiskiem uzbrukumiem Ukrainas iedzīvotājiem un iespējamai mobilizācijai uz "svēto karu".

“Protams, Ukraina!” uz jautājumu par to, kurš — Islāma valsts, kas uzņēmās atbildību, vai Ukraina, uz kuru pastāvīgi norāda Kremļa saimnieks Vladimirs Putins, — ir vainojams “Crocus City Hall” terora aktā, jau atbildēja bijušais Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) vadītājs, Drošības padomes sekretārs un Putina faktiskā labā roka Nikolajs Patruševs.

Viņam piebalsoja pašreizējais Federālā drošības dienesta direktors Aleksandrs Bortņikovs, kurš tam pašam Zarubinam stāstīja, ka Ukrainas specdienesti palīdzēja sarīkot terora aktu, sagatavojot radikālos islāmistus, bet pēc asinspirts pastrādāšanas gaidīja atpakaļ Ukrainā, bet pašam terora aktam vajadzēja “sašūpot situāciju” pašā Krievijā. Uz jautājumu, vai “Kijivas režīmu” vajag uzskatīt par teroristisku režīmu, Bortņikovs, pilnīgā saskaņā ar Putina un viņas kliķes apsēstību atbildēja: “Protams, ka vajag to izdarīt. Es uzskatu, ka tas ir pamatojums ne tikai uzskatīt, bet arī veikt atbilstošus pasākumus.”

“Bandīti grasījās pāriet robežu. Tieši uz Ukrainas teritoriju. Mūsu sākotnējā operatīvā informācija norāda, ka viņus tur gaidīja,” ne aci nepamirkšķinot, stāstīja Bortņikovs. Kā tieši ukraiņi teroristiem sagatavoja “logu” uz robežas, kur otrā pusē atrodas milzīga Krievijas armija, specdienesti, nocietinājumi un mīnu lauki, visādi algotņi un salašņas, kas jau trešo gadu karo pret Ukrainu, Krievijas galvenais “drošībnieks” nepastāstīja.

Vēl vairāk, terora aktus gatavoja ASV un Lielbritānija.

Jāatgādina, ka Krievijas galveno drošībnieku apgalvojumi ir pilnīgā saskaņā ar Putina apsēstību ar Ukrainu un tās, kā arī Rietumu vainu visās Krievijas nelaimēs. Nesenajā uzrunā viņš apgalvoja, ka “Crocus City Hall” terora akts ir daļa no kampaņas, ko tieši ar Kijivas rokām Rietumi jau pret Krieviju veic jau kopš 2014. gada. Tieši tad Ukrainā gāza Kremlim paklausīgo prezidentu Viktoru Janukoviču, un Putins to uztvēra par personisku apvainojumu, atriebjoties anektējot Krimu, kā arī ar iesūtītajiem specdienestu grupējumiem Igora Girkina vadībā uzsākot karu Donbasā.

2021. gadā, kad Krievija sāka koncentrēt pie Ukrainas robežas milzu armiju, Putins regulāri publiski apgalvoja, ka Ukraina ir komunistu vadoņa Vladimira Ļeņina radīts mākslīgs veidojums, ukraiņi kā atsevišķa tauta vispār nepastāv, un pamazām kopā ar saviem sulaiņiem pārgāja pie tēzes, ka Ukrainai vispār nav tiesību pastāvēt. 2022. gada 24. februārī pasludinot par "specoperācijas" sākumu, Putins stāstīja, ka neko nevienam negrasās uzspiest un neko neokupēs, taču jau 30. septembrī paziņoja par četru austrumu apgabalu aneksiju, kamēr viss propagandas aparāts, eksprezidentu Dmitriju Medvedevu ieskaitot, histērijā vārījās, prasot anektēt visu Ukrainu un iznīcināt pat ideju par tādas valsts pastāvēšanu.

Protams, uzreiz nacistu Vācijas propagandas ministra Jozefa Gebelsa labākajās tradīcijās pie darba ar sparu ķērās Krievijas propagandistu armija, iesaistot savus ierastos Rietumu “noderīgos idiotus”, kuriem uzreiz ir pilnīgi skaidrs, ka pie visa ir vainīga Ukraina un tās “saimnieki” ASV un Lielbritānija.

Jau ziņots, ka 22. martā Krasnogorskā, netālu no Maskavas, bruņoti uzbrucēji iebruka koncertzālē un nogalināja vismaz 139 cilvēkus. Aptuveni 200 tika ievainoti. Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums "Islāma valsts". Rietumu drošības eksperti uzskata, ka aiz uzbrukuma stāv šīs organizācijas Afganistānas atzars - grupējums "Islāma valsts - Horasānas province". ASV jau 7. martā brīdināja Krieviju par iespējamiem terora aktiem un izlūkdienesti nodeva nepieciešamo informāciju, taču nieka trīs dienas pirms terora akta Putins FDD kolēģijas sēdē šīs ziņas nodēvēja par "provokāciju" un "šantāžu".