Pasaulē
2024. gada 19. marts, 15:48

No Ukrainas kara atgriezies okupants Sanktpēterburgas restorānā nošauj biznesa partneri (18+)

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Bijušais cietumnieks kurš tika atbrīvots, lai cīnītos Ukrainā, pirmdien, 18. martā Sanktpēterburgas restorānā "Čabrec" nošāva savu biznesa partneri, bet pēc tam apsēdās, lai pabeigtu maltīti, ziņo vietējais medijs "Fontanka".

40 gadus vecais šāvējs Aleksejs Isakovs sacīja, ka apšaude notikusi saistībā ar 7 miljoniem rubļu (70 000 eiro), ko, pēc Isakova pārliecības, partneris viņam bija parādā. Noslepkavotais partneris, acīmredzot, nepiekrita Alekseja aprēķiniem, sarunas par šo naudu bija notikušas jau labu laiku. Zināms, ka noslepkavotais uz tikšanos atnesa daļu summas.

foto: Ekrānuzņēmums
Slepkavības brīdi fiksēja kafejnīcas novērošanas kameras.

Soctīklos redzami apšaudes kadri, ko fiksēja restorāna drošības kameras. Video redzams, ka vīrieši mierīgi sarunājas, bet kādā brīdī Isakovs no galdapakšas paceļ roku, kurā tur pistoli. Pēc pirmā šāviena pretī sēdošais vīrietis spēja piecelties un paspert soli uz sāniem. Vīrietis saļima uz restorāna grīdas, bet tad Isakovs no tuvas distances viņam vēl vairākas reizes iešāva. Pēc tam šavējs paspēra dažus soļus nelielā laukumā pie kafejnīcas ieejas un atgriezās pie sava galdiņa, paņēma kaut ko no šķīvja un iebāza mutē.

Neskatoties uz to, ka Isakovam bija laiks aizbēgt no notikuma vietas, viņš palika restorānā un neilgi pēc tam tika aizturēts un apsūdzēts slepkavībā. Tiesai vēl jālemj par pirmstiesas apcietinājuma piemērošanu.

Isakovs nesen bija atgriezies no kara Ukrainā, norāda "Fontanka". Visticamāk, ka vīrietis karam Ukrainā tika savervēts kolonijā, kur viņš pirms tam izcieta 3,5 gadu sodu par zādzību.

2021. gada maijā viņš saņēma 3,5 gadus ilgu ieslodzījumu vispārēja režīma kolonijā. Tiesa ņēma vērā iepriekšējos sodus un apcietinājumā pavadīto laiku. Isakovam tika nolasīti spriedumi par zādzībām un braukšanu dzērumā.

Izmeklēšanas komiteja ierosināja krimināllietu pēc 1. daļas 1. punkta. Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 105. pants (par slepkavību).