foto: AFP/Scanpix
Zelenskis: "Krievijas virzīšanās uz priekšu ir apturēta"
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka Ukraina apturējusi Krievijas tālāku virzību Ukrainas austrumos.
Pasaulē
2024. gada 11. marts, 22:34

Zelenskis: "Krievijas virzīšanās uz priekšu ir apturēta"

Jauns.lv/France24.com

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka Ukrainas armijai izdevies apturēt Krievijas tālāku virzību uz priekšu Ukrainas austrumos.

"Krievijas virzība ir apturēta. Mūsu pavēlniecība, mūsu armija ir apturējusi Krievijas virzību Ukrainas austrumos," Francijas raidorganizācijai "BFM TV" sacīja Zelenskis.

Kijeva pēdējos mēnešos ir saskārusies ar pieaugošu spiedienu frontes līnijai, zaudējot pozīcijas Maskavai, jo tās lielākā sabiedrotā Vašingtona kavē Rietumu palīdzībs nosūtīšanu.

"Es varu jums sniegt šo jaunu informāciju: situācija ir kļuvusi daudz labāka nekā līdz šim pēdējos trīs mēnešos," viņš sacīja.

Tāpat Zelenskis sacīja, ka Ukrainā patlaban būvē vairāk nekā 1000 kilometru garumā. Piebilstot, ka “Šeit netiek runāts par dažiem kilometriem, pat ne dažu simtu kilometriem, bet gan vairāk, nekā 1000 kilometriem.”

“Būvniecība ir ļoti sarežģīts uzdevums, nocietinājumam ir jābūt – stabilam, izturīgam pret klimata izmaiņām un arī jāspēj izturēt jebkādu militāro triecienu, kas tiek raidīts pret šādām aizsardzības līnijām,” atzina Zelenskis.

Atsaucoties uz Francijas prezidenta Emanuela Makrona neizslēgto variantu nosūtīt Francijas karaspēku uz Ukrainu. Zelenskis atbildēja: “Kamēr Ukraina izturēs, Francijas armija var palikt sava teritorijā.”