foto: AFP/Scanpix
Krievu tūristi masveidā dodas atpūsties uz valsti, kur valda sausais likums
Bārmenis kādā Rijādas bārā gatavo kokteili – bez neviena grama grādīgā (foto: AFP/Scanpix)
Pasaulē
2024. gada 7. marts, 10:46

Krievu tūristi masveidā dodas atpūsties uz valsti, kur valda sausais likums

Māris Puķītis

Jauns.lv

Atpūtnieki no Krievijas sākuši divreiz vairāk apmeklēt Saūda Arābiju – pērn bijuši 106 000 braucienu, kamēr 2022. gadā 55 000.

Saūda Arābijas tūrisma pārvaldes direktors Fahds Hamidadins RBK norāda, ka daļa Krievijas viesu dodas svētceļojumā uz Meku, tomēr pamatmasa izvēlas atpūtu pie jūras.

Saūda Arābija sākusi būvēt uzreiz vairākus kūrortus, tostarp “Red Sea Project” – luksusa viesnīcu tīklu uz 22 salām Sarkanajā jūrā. Plānots arī uzcelt dažas pilsētas tuksnesī, kur enerģiju pilnībā iegūs no atjaunojamiem avotiem. 

Tūrisma operators “Tez Tour” informē: “Pamatā tūristi orientēti uz ekskursijām, cilvēki grib iepazīties ar vietējām tradīcijām, dziļāk ieskatīties Tuvo Austrumu kultūrā. Bet, bez šaubām, daļa tūristu ir svētceļnieki.” 

Tomēr tiem krieviem, kas ieraduši pie uzdzīves Ēģiptes un Turcijas kūrortos, kur “viss iekļauts”, šī nav labākā izvēle – konservatīvā islāma valstī alkohols ir aizliegts, pludmales sievietēm un vīriešiem ir atsevišķi, sievietēm jāapsedz mati un ķermenis, peldkostīmi atļauti tikai viņām paredzētos baseinos. Tomēr līdz 2030. gadam Saūda Arābija plāno uzņemt 150 miljonus tūristu gadā.