foto: Lietuvas policija
Viļņā meklē 13 gadu veco Medu; policija lūdz šo nesalīdzināt ar meitenes nolaupīšanu Kauņā
Pasaulē
2024. gada 21. februāris, 13:52

Viļņā meklē 13 gadu veco Medu; policija lūdz šo nesalīdzināt ar meitenes nolaupīšanu Kauņā

Jauns.lv

Jau kopš pirmdienas, 19. februāra, Viļņā tiek meklēta 13 gadu vecā Meda Stankevičūte. Līdz trešdienas pusdienlaikam viņu atrast nav izdevies.

Par pusaudzes pazušanu vispirms informēja tuvinieki un policija. Tagad meklēšanā iesaistījusies arī sabiedrība - sociālajā tīklā Facebook jau radīta lapa "Medos paieška" (Medas meklēšana), kur cilvēki dalās ar informāciju, kuras apkaimes Lietuvas galvaspilsētā jau izstaigājuši, kā arī tiek min iespējamās vietas, kur viņa varētu būt redzēta.

foto: Lietuvos policija

Likumsargi lūdz nesaistīt šo gadījumu ar citu plaši izskanējušu pusaudzes pazušanas lietu - kad pirms mēneša Kauņā tika nolaupīta deviņgadniece.

"Oranži mati ar sarkanām šķipsnām, apmēram 165 cm gara, bija ģērbusies melnās biksēs ar sudraba zvaigznītēm, brūna jaka," pazudušās Medas izskatu sociālos tīklos apraksta viņas tuvinieki.

Cilvēki sociālajā vidē dalās ar ziņām, kur, viņuprāt, redzējuši šāda izskata meiteni, taču pagaidām informācija nav apstiprinājusies. 

"Paldies visiem par palīdzību, es ceru, ka visi kopā atradīsim manu mazo māsiņu," otrdienas vēlā vakarā Facebook rakstīja pazudušās māsa Liepa. Lietuvas sabiedriskajam medijam LRT.lt viņa apstiprināja, ka nekādu jaunumu par pazudušo Medu pagaidām nav.

foto: Lietuvos policija

Liepa arī atklāja, ka tiek plānots aicināt palīgā cilvēkus un paplašināt meklēšanu, taču "pašlaik neko precīzāk nevaru atklāt", viņa teica portālam Lrt.lt.

Zināms, ka pazudušajai 13 gadu vecajai meitenei nav līdzi telefona.

Viļņas rajona policijas pārstāvis Toms Bražēns Lrt.lt atzina, ka nekādu jaunumu, ka Meda būtu atrasta, pagaidām nav. Meklēšanā iesaistīti gan kinologi, gan glābēji.

Viņš uzsver, ka, pēc likumsargu domām, šim gadījumam nav nekā kopīga ar līdzīgu incidentu nesen Kauņā, kad tika nolaupīta deviņgadniece. Sabiedrībai nav iemesla uztraukties, jo šeit situācija ir atšķirīga. "Bērns izgāja no mājām, bija kādas nesaprašanās vai kas, pagaidām nezinām. Vecāki uztraucas, jo bērns neatgriežas," sacīja Viļņas policijas pārstāvis.