foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
"Viņi melo un pat to neslēpj," Alekseja Navaļnija māti un viņa advokātus nelaiž morgā Salehardā, kur, visticamāk, atrodas politiķa līķis
Cilvēki piemin traģiski mirušo Alekseju Navaļniju. Frankfurtē 2024. gada 18. februārī.
Pasaulē
2024. gada 19. februāris, 10:19

"Viņi melo un pat to neslēpj," Alekseja Navaļnija māti un viņa advokātus nelaiž morgā Salehardā, kur, visticamāk, atrodas politiķa līķis

Jauns.lv

Alekseja Navaļnija māte un viņa advokāti 19. februāra rītā mēģināja nokļūt morgā Salehardā, kur, domājams, no kolonijas tika nogādāts politiķa līķis, vēsta "Meduza".

"Agri no rīta Alekseja māte un advokāti ieradās pie morga. Iekšā viņus nelaiž. Viens no advokātiem burtiski tika izstumts. Uz jautājumu, vai Alekseja līķis tur ir, darbinieki neatbild," informēja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Savukārt Krievijas Izmeklēšanas komitejā Navaļnija mātei un advokātiem paziņoja, ka politiķa nāves apstākļu pārbaude ir pagarināta. "Cik ilgi vēl tā ies — nav zināms. Nāves cēlonis joprojām "nav noskaidrots"," sociālajā tīklā "X" rakstīja Jarmiša, piebilstot: "Viņi melo, velk laiku un pat to neslēpj."

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests 16. februārī paziņoja, ka Aleksejs Navaļnijs miris kolonijā Harpas ciemā Jamalo-Ņencu apgabalā. Sestdien, 17. februārī, Navaļnija māte ieradās pie kolonijas, taču viņai paziņoja, ka politiķa līķis atrodas Saleharda morgā. Morgs izrādījās slēgts, bet pa telefonu Navaļnija mātei un advokātiem paziņoja, ka līķa tur nav.

foto: AP/Scanpix
Krievijas vēstniecība Berlīnē. 2024. gada 18. februārī. Cilvēki reaģē uz ziņu par Alekseja Navaļnija nāvi.

"Mediazona" 18. februārī paziņoja, ka pēc videonovērošanas kameru ierakstiem izdevies izsekot Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta kortežam, kas naktī uz 17. februāri braucis no kolonijai, kur atradās Navaļnijs, tuvējās Labitnangi pilsētas uz Salehardas pusi. Žurnālisti pieļauj, ka šis kortežs varētu būt vedis Navaļnija mirstīgās atliekas.

Nepilnu divu diennakšu laikā vairāk nekā 47 tūkstoši cilvēku nosūtījuši ziņojumus Krievijas Izmeklēšanas komitejai ar prasību izdot Alekseja Navaļnija līķi viņa ģimenei, ziņo tiesiskās aizsardzības projekts "OVD-info".