foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Atrasts Alekseja Navaļnija līķis: uz viņa ķermeņa konstatēti zilumi
Berlīnē, Vācijā cilvēki sēro par Navaļnija nāvi. 2024. gada 17. februāris.
Pasaulē
2024. gada 18. februāris, 14:17

Atrasts Alekseja Navaļnija līķis: uz viņa ķermeņa konstatēti zilumi

Jauns.lv

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līķis atrodas Saleharda apgabala klīniskās slimnīcas morgā, noskaidroja "Novaja gazeta Europe".

Kā medijam izteicies avots, Navaļnija mirstīgās atliekas vispirms vestas uz Labitnangi, taču 16. februāra vakarā nogādātas Saleharda apgabala klīniskajā slimnīcā.

"Parasti mirušo ķermeņi kolonijās tiek nogādāti uzreiz uz tiesu medicīnas ekspertīzes biroju Glazkova ielā, bet te ir aizvests nezin kāpēc uz klīnisko," laikrakstam pastāstīja Saleharda ātrās palīdzības darbinieks.

Avots arī pastāstīja, ka uz Navaļnija ķermeņa konstatēti zilumi.

"Kā ātrās palīdzības darbinieks ar diezgan lielu stāžu varu teikt, ka šādi bojājumi, kā tos aprakstījuši tie, kas redzējuši, parādās no krampjiem," saka mediķis. "Cilvēks raustās konvulsijās, viņu mēģina noturēt, bet krampji taču mēdz būt ļoti spēcīgi, asiņošana arī parādās. Un teica, ka arī viņam uz krūtīm esot zilums. Bet tāds, kas parādās sakarā ar netiešu sirds masāžu. Proti, reanimēt viņu tomēr mēģināja, un nomira viņš, visticamāk, no sirds apstāšanās. Bet kāpēc notika šī apstāšanās, pagaidām neviens neko nesaka."

Salehardā ieradušies divi specreisi

"Novaja gazeta Europe" precizē, ka Salehardā no Maskavas parasti ierodas tikai divi reisi, taču vietējais taksists paziņojis, ka 17. februāra vakarā Salehardas lidostā nolaidušies divi reisi ārpus grafika. Žurnālisti pieļauj, ka ar otro specreisu varētu būt ielidojuši eksperti, kuriem būtu jāveic sekcija.

"Nelielas lidmašīnas. Pirmā nolaidās ap sešiem vakarā, to sagaidīja Izmeklēšanas komitejas mašīnas. Un otra atlidoja pēc pusotras stundas. Es pats personīgi neredzēju, kas ar to ieradās, bet kolēģi teica, ka no lidmašīnas izkāpuši kādi astoņi cilvēki, iegājuši lidostas ēkā,” paziņoja vietējais taksists.

Atgādināsim, ka vakar Navaļnija komanda paziņoja, ka Krievijas varasiestādes nav izdevušas opozicionāra līķi viņa mātei. Tāpat palika neskaidrs, kur Navaļnija mirstīgās atliekas atrodas.

Kā rakstīja politiķa preses sekretāre Kira Jarmiša, kolonijā apgalvots, ka līķis atrodas Saleharda morgā, tomēr pašā morā paziņojuši, ka līķa viņiem nav. Jarmiša vēlāk paziņoja, ka izmeklēšanas komitejā atteikušies līķi izdot radiniekiem, līdz būs pabeigta pārbaude.