foto: Getty Images via AFP
Paziņots Navaļnija nāves cēlonis — skan kā ņirgāšanās
Demonstrācija pie Krievijas vēstniecības Vašingtonā nogalinātā opozicionāra Alekseja Navaļnija piemiņai
Pasaulē
2024. gada 17. februāris, 16:35

Paziņots Navaļnija nāves cēlonis — skan kā ņirgāšanās

Jauns.lv/LETA

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija mātei Jamalas ņencu autonomā apvidus Harpas cietuma pārstāvji sacījuši, ka Navaļnijs nomiris no pēkšņas nāves sindroma, pavēstīja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) direktors Ivans Ždanovs.

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs (1976-2024)

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, atrodoties ieslodzījumā, miris, piektdien paziņojusi vietējā ieslodzījumu vietu (ФСИН) vietu pārvalde. Trešdien Navaļnija preses sekretāre ...

gallery icon

"Kad Alekseja advokāts un mamma šodien rīta pusē ieradās kolonijā, viņiem sacīja, ka Navaļnija nāves iemesls ir pēkšņas nāves sindroms," pavēstīja Ždanovs.

Tomēr Saļehardas Izmeklēšanas komitejā advokātam teikts, ka nāves iemesls nav noskaidrots, pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša. Izmeklēšanas komitejas darbinieks teicis, ka "paņemta atkārtota histoloģiskā ekspertīze" un tās rezultāti būs zināmi jaunnedēļ.

"Acīmredzot viņi melo un dara visu, lai neatdotu līķi," piebilda press sekretāre.

Izmeklēšanas komitejā paziņojuši, ka Navaļnija līķis radiniekiem netiks atdots, līdz nebūs pabeigta pārbaude, norādīja Jarmiša.

Tiesa, vēl pirms stundas advokātiem paziņots, ka "pārbaude ir pabeigta, nekas krimināls nav konstatēts", viņa piebilda.

Oficiāli nāves iemesls nav nosaukts, telekanālam "Doždj" sacīja Jarmiša, tāpēc propagandistu versiju, ka Navaļnijam būtu notrūcis trombs, ne ar ko nevar apstiprināt.

"Mēs skaidri saprotam, ka kolonija melo, tas tieši tagad ir acīmredzami. Nav nekādu šaubu, ka slepkavība bija plānota," sacīja Jarmiša.