foto: REUTERS/SCANPIX
Krievija izsludinājusi meklēšanā Igaunijas premjerministri; viņas "noziegumu" neizpauž
Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, kuru Krievijā nu uzskata par noziedznieci
Pasaulē
2024. gada 13. februāris, 18:24

Krievija izsludinājusi meklēšanā Igaunijas premjerministri; viņas "noziegumu" neizpauž

Jauns.lv

Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu. Savā datu bāzē agresorvalsts ministrija norādīja, ka Kallasu meklē saskaņā ar kādu kriminālkodeksa pantu, taču nenorāda, kādā “noziegumā” premjere tiek vainota.

“Kallasa Kaja. Tiek meklēta saskaņā ar KK pantu,” vēstīja lakoniskais meklēšanas paziņojums. Izdevums “Mediazona” pieļauj, ka, visticamāk, tas saistīts ar padomju laika pieminekļu demontāžu Igaunijā, kas masveidā sākās uzreiz pēc Krievijas invāzijas Ukrainā 2022. gada 24. februārī.

Pati Kallasa izteikusies, ka viņu itin nemaz neizbrīna šāds Krievijas lēmums, kuru viņa nodēvēja par “parastu iebiedēšanas praksi”, vēsta Igaunijas raidsabiedrība ERR. Viņa norādīja, ka visas savas vēstures laikā Krievija savas represijas ir maskējusi ar tā dēvētajām “tiesībsargājošajām iestādēm” un savulaik Valsts drošības komiteja jau izdevusi viņas ģimenes aresta orderi. “Es vienmēr esmu teikusi, ka Krievijas režīma kriminālo līdzekļu klāsts nav mainījies,” viņa uzsvēra, solot arī turpmāk atbalstīt Ukrainas cīņu pret Krievijas agresiju, stiprināt Eiropas aizsardzību un apkarot agresorvalsts propagandu.

Eiropas Komisijas pārstāvis paziņoja, ka komisija ir informēta par Kallasas izsludināšanu meklēšanā, taču komentārus nesniedza.

Tāpat meklēšanā izsludināts arī Igaunijas valsts sekretārs Taimars Peterkops.