Pasaulē
2024. gada 10. februāris, 10:17

Šausminoša katastrofa Floridā: mēģinot veikt ārkārtas nosēšanos, privāta lidmašīna uz šosejas ietriecas automašīnā

Jauns.lv

9. februāra pēcpusdienā neliela lidmašīna, kas lidoja no Ohaio štata universitātes uz Neapoles lidostu, Koljēras apgabalā sadūrās ar automašīnu. Federālā aviācijas pārvalde (FAA) paziņoja, ka lidmašīna "Bombardier Challenger 600" avarējusi un uz klāja bijuši pieci cilvēki. Katastrofā gājuši bojā divi cilvēki.

Lidmašīna gatavojās nolaisties, taču tiek uzskatīts, ka sabojājies viens no tās dzinējiem. Pēc tam tā mēģināja nosēsties uz šosejas, bet sadūrās ar automašīnu, izraisot sprādzienu.

9. februāra pēcpusdienā ap 15:15 (pēc vietējā laika) satiksme uz 75. maģistrāles tika apturēta pēc tam, kad katastrofas vietā gaisā pacēlās melni dūmu stabi, paziņoja Federālā aviācijas pārvalde. Trīs no pieciem uz klāja esošajiem cilvēkiem no vraka tika izvesti dzīvi.

foto: Ekrānuzņēmums
Uz šosejas liesmojošā "Bombardier Challenger 600" lidmašīna.

"Bombardier Challenger" lidmašīnā atradās pieci cilvēki, ziņo Federālā aviācijas pārvalde (FAA).

Aculieciniece Brianna Vokere ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka redzējusi, kā lidmašīna uz šosejas ar spārnu aizvilka automašīnu un ietriecās sienā.

"Tās bija sekundes, kas mūs šķīra no priekšā braucošās automašīnas," viņa teica. "Spārns sasmalcināja šo automašīnu."

Vokeres kundze un viņas draugs pamanīja lidmašīnu mirkli pirms tā uztriecās uz šosejas, ļaujot viņas draugam apturēt auto un izvairīties no vēl lielākas katastrofas.

Viņa piebilda: "Lidmašīna pārlidoja pāris centimetrus virs mūsu galvām. Tā pagriezās pa labi un slīdēja pāri šosejai."

"Tas šķita nereāli, kā filmā. Tās bija sekundes līdz mūsu nāvei."

Neapoles lidostas pārvaldes pārstāvis Robins Kings sacīja, ka lidmašīna pacēlusies no lidostas Ohaio štata universitātē Kolumbusā aptuveni pulksten 13:00.

Aptuveni avārijas laikā bija plānots nolaisties Neapolē, taču pilots sazinājās ar lidostas vadības torni, pieprasot veikt ārkārtas nosēšanos, jo viņi bija zaudējuši abus dzinējus.

Tornis zaudēja kontaktu, pirms lidostas darbinieki ieraudzīja dūmus no starpštatu šosejas, kas atrodas tikai dažu jūdžu attālumā.

Trīs no pieciem uz klāja esošajiem cilvēkiem no vraka tika izvesti dzīvi.

Koljēras apgabala šerifa biroja pārstāvis Ādams Fišers sacīja, ka viņš nezina, vai abi bojāgājušie bija lidmašīnas pasažieri vai atradās automašīnā.