foto: AFP/Scanpix
VIDEO: Kenijā eksplodējusi kravas automašīna; vismaz 3 bojāgājušie un 300 ievainotie
Varasiestādes uzskata, ka daudzos dzīvokļos vēl aizvien varētu atrasties vairāku iedzīvotāju mirstīgās atliekas.
Pasaulē
2024. gada 2. februāris, 12:32

VIDEO: Kenijā eksplodējusi kravas automašīna; vismaz 3 bojāgājušie un 300 ievainotie

Jauns.lv

Eksplodējot kravas automašīnai, kas pārvadāja gāzi, Kenijas galvaspilsētā Nairobi bojā gājuši vismaz trīs, bet ievainoti ap 300 iedzīvotāju.

1. februārī plkst. 23.30 Nairobi eksplodējusi kravas automašīna, kas pārvadāja gāzi. Sprādziena rezultātā debesīs pacēlās “uguns bumba”, un postošas liesmas apņēma blakus esošās dzīvojamās ēkas un automašīnas.

foto: VIA REUTERS
Sprādziena rezultātā debesīs pacēlās “uguns bumba”, un postošas liesmas apņēma blakus esošās dzīvojamās ēkas un automašīnas.

Šobrīd teritorija ir norobežota, ugunsgrēki ir ierobežoti, un izmeklētāji skaidro sprādziena cēloņus. Vietējās valdības pārstāvji sākotnēji paziņoja, ka sprādziens nograndis gāzes rūpnīcā, kur strādnieki uzpildīja gāzes balonus, taču vēlāk paskaidroja, ka patiesībā rūpnīcas stāvlaukumā eksplodējusi kravas automašīna.

Sprādzienā dzīvību zaudējuši 3 cilvēki, tai skaitā arī bērns, tomēr Nairobi policijas priekšnieks Veslijs Kimeto norādījis, ka bojāgājušo skaits var pieaugt. Kenijas Sarkanais Krusts paziņojis, ka ārstniecības iestādēs nogādāts 271 iedzīvotājs, bet 27 uz vietas sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība, pēc kuras hospitalizācija nav bijusi nepieciešama.

"Joprojām notiek iedzīvotāju meklēšana, un pastāv aizdomas, ka atsevišķos namos varētu atrasties sadegušu cilvēku mirstīgās atliekas,” medijam “BBC” vēstīja vietējais deputāts Babu Ovino.

Kenijas Enerģētikas un naftas regulējošās iestādes (EPRA) paziņojumā sacīts, ka gāzes rūpnīca Nairobi izveidota nelikumīgi, un tās celtniecībai nav tikušas piešķirtas nepieciešamās būvatļaujas.