foto: LETA
Zemo cenu aviokompānija "Rynair" atbalsta "Boeing" par spīti neskaitāmajiem lidmašīnu bojājumiem
Zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" lidmašīna.
Pasaulē
2024. gada 29. janvāris, 21:24

Zemo cenu aviokompānija "Rynair" atbalsta "Boeing" par spīti neskaitāmajiem lidmašīnu bojājumiem

Jauns.lv

Zemo cenu aviokompānija "Rynair" paudusi atbalstu "Boeing" laikā, kad tās lidmašīnām konstatēta virkne defektu. Tāpat "Rynair" prognozējis savas peļņas kritumu.

"Ryanair" vadītājs Maikls Olīrijs ir paziņojis, ka viņa uzņēmums iegādāsies "Boeing" 737 MAX 10 lidmašīnas, ja ASV aviokompānijas atkāpsies no saviem pasūtījumiem.

Šis piedāvājums tika izteikts pēc tam, kad šā mēneša sākumā vienā no 737 MAX 9 lidmašīnām notika nopietns negadījums, kad lidsabiedrības "Alaska Airlines" lidojuma laikā eksplodēja salona panelis.

Lai gan nelaimes gadījums neizraisīja cilvēku upurus, "Boeing" tika pakļauts stingrai regulatoru kontrolei.

Pagājušajā nedēļā Federālā aviācijas pārvalde bloķēja "Boeing" iespēju paplašināt savu vislabāk pārdoto lidmašīnu 737 MAX ražošanu.

Arī "United Airlines" ir paudusi šaubas par "Boeing" 737 MAX 10 pasūtījumiem nākotnē, jo izpilddirektors Skots Kērbijs nesen tikās ar konkurentu "Airbus". "Es domāju, ka MAX 9 lidmašīnas defekti ir bijuši izsķirošie," Kirbijs teica intervijā CNBC.

Šomēnes piedzīvotā tehniskā kļūme ir tikai jaunākā "Boeing" drošības problēma pēc tam, kad 2018. un 2019. gadā avarēja divas MAX 8 lidmašīnas.