Pusgadu pēc skandāla Igaunijas pirmā lēdija nenakšņo mājās
Pusgads pēc igauņu pirmās lēdijas Evelīnas Ilvesas sānsoļa, pēc visa spriežot, nav bijis pietiekams, lai viņa salabtu ar savu dzīvesbiedru Tomasu Hendriku Ilvesu.
Pasaulē
2015. gada 20. februāris, 17:13

Pusgadu pēc skandāla Igaunijas pirmā lēdija nenakšņo mājās

Jauns.lv

Šajās dienās paiet tieši pusgads, kopš tika publicēts skandalozais video, kurā bija uzfilmēts, kā Igaunijas pirmā lēdija skūpstās ar kādu francūzi. Pāris mēnešus pēc notikušā igauņu pirmais pāris atkal parādījās kopā sabiedrībā. Tomēr salabšana, pēc visa spriežot, nav notikusi.

Igaunijas prese raksta, ka Evelīna Ilvesa bieži vien vairs nenakšņo mājās. Gadumiju viņa bez vīra bija aizbraukusi nosvinēt uz Āziju. Savukārt prezidents Tomass Hendriks Ilvess, kurš pirms tam sev līdzi valsts vizītēs ņēma līdzi arī sievu, nu itin labi iztiek bez viņas pie sāniem.

24. februārī Igaunija svinēs ne tikai savas valsts Neatkarības dienu, bet arī pusgadu, kopš mūsu ziemeļu kaimiņvalstī izvērties viens no lielākajiem seksskandāliem.

Pagājušā gada augusta nogalē atklātībā parādījās video, kurā bija redzams, kā igauņu pirmā lēdija kādā Tallinas kafejnīcā skūpstās ar ievērojami jaunāku pielūdzēju – Igaunijā strādājošo francūzi Vinsentu Aranegu.

Pēc diviem mēnešiem varēja padomāt, ka Igaunijas pirmais pāris - Tomass Hendriks Ilvess ar kundzi Evelīnu – pēc pirmā šoka varētu būt salabis. Ilvesu pāris vairākas reizes parādījās kopā sabiedrībā, piemēram, ieturot maltīti kādā Tallinas vecpilsētas restorāniņā vai piedaloties Maizes dienas svinībās. Tomēr, pēc visa spriežot, igauņu pāris, neskatoties uz centieniem uzlabot savas attiecības, to arī nav spējis un tagad katrs dzīvo pats savu dzīvi.

Ja līdz skandālam prezidentam Ilvesam oficiālās valsts vizītes pie sāniem teju vienmēr bija līdzās arī kundze, tad tagad viņas tur vairs nav. Līdz tam arī Ilvesi viens par otra gaitām informēja arī savos sociālajos tīklos, tad tagad viņi par savas otrās pusītes gaitām publiski klusē.

Pats Igaunijas prezidents par savu personisko dzīvi nerunā pat ar saviem padomniekiem. Atklāti apspriest savu personisko dzīvi prezidentam esot tabu. Savukārt pirmā lēdija sabiedrībā galvenokārt parādās dažādās prezentācijās un kultūras pasākumos, tur runājot vienīgi par saviem hobijiem – pārsvarā ēdienu gatavošanu un veselīgu dzīvesveidu, izvairoties apspriest personiskas lietas.

Igauņu portāls stolitsa.ee, ka raksta, ka Ilvesu pāra laulības dzīve pārvērtusies vienīgi par kopīgu līdzāspastāvēšanu. „Pirmā lēdija brīžiem naktis pavada vienatnē citā dzīvoklī,” zina vēstīt stolitsa.ee.

Evelīna Ilvesa arī turpina pārsteigt sabiedrību. Bieži vien uz dažādiem pasākumiem ierazdamies izaicinošos tērpos, bet bez pavadoņa. Tā nesen viņa piedalījās žurnāla „Jamie” prezentācijā. Kāds igauņu modes blogeris par prezentācijā redzēto pirmo lēdiju raksta:

„Caurspīdīga, īsa, zila kleita ar mežģīnēm. Ādas zābaki līdz ceļiem. Kaudze ar rokassprādzēm un bižutērijas, no kuras ģībst pusaugu meitenes. Un vēl kliedzoši rozā plastmasas auskari. Par īsajiem, balinātajiem matiem saistībā ar visu šo „skaistumu” vispār nav ko runāt. Tas vienkārši ir jāredz!”

Jāteic, ka Evelīna Ilvesa ne tikai sabiedrībā parādās, bet arī noslēpumaini uz kādu laiku pazūd. Piemēram, gadumiju viņa esot pavadījusi Kambodžā trīszvaigžņu viesnīcā „Beach Road”, rakstīja Igaunijas plašsaziņas līdzekļi. Igaunijas prezidenta kanceleja to ne noliedza, ne apstiprināja, vien paziņojot, ka „Evelīna Ilvesa atrodas privātā braucienā, kuru apmaksā pati”.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pagājušajā gada augustā Igaunijā izvērtās pamatīgs seksa skandāls – 46 gadu vecā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa kundze Evelīna kafejnīcā „Komeet” tika pieķerta skūpstāmies ar 28 gados veco Tallinā strādājošo reklāmistu, francūzi Vinsentu Arenagu. Pēc skandāla Evelīna Ilvesa kopā ar meitu Kadri Keju aizbrauca uz Ameriku, bet vēlāk atgriezās Igaunijā.

Ilvesi apprecējās pirms 11 gadiem. Toreizējais Igaunijas ārlietu ministrs Tomass Hendriks Ilvess un Tallinas laikraksta „Eesti Paevaleht” reklāmas daļas direktore Evelīna Inta – Lambota apprecējās 2004. gadā. Tā bija viņu otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ir divi bērni – dēls Lukass (dzimis 1987. gadā) un meita Jūlija (dzimusi 1992. gadā). 2003. gadā piedzima abu kopīgā meita – Kadri Keja.

Evelīnas Ilvesas liktenīgais skūpsts


Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA, Ieva Čīka/LETA, Vida Press