Krievijas deputāts, kurš vēlējās iznīcināt piektdaļu valsts iedzīvotāju, nu alkst atjaunot koncentrācijas nometnes
Andrejs Guruļovs stāsta par GULAG atjaunošanas sapņiem (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 21. janvāris, 19:17

Krievijas deputāts, kurš vēlējās iznīcināt piektdaļu valsts iedzīvotāju, nu alkst atjaunot koncentrācijas nometnes

Jauns.lv

Ar odioziem aicinājumiem slavenais Valsts domes deputāts, ģenerālleitnants Andrejs Guruļevs izdomā aizvien jaunas metodes cīņā pret “valsts ienaidniekiem” —šoreiz viņš aicina atjaunot padomju laiku asiņainā tirāna Josifa Staļina koncentrācijas nometnes jeb GULAG.

Krievijas valdošās partijas “Vienotā Krievija” deputāts propagandas telekanālā “Carjgrad” paziņoja, ka ir jāsoda tie Krievijas iedzīvotāji, kuri “kaitē savai valstij”, un šim nolūkam ir jāatjauno GULAG (saīsinājums no krievu nosaukuma “Главное управление исправительно-трудовых лагерей и колоний” jeb “Labošanas-darba nometņu un koloniju galvenā pārvalde”), kas pastāvēja no 1930. līdz 1960. gadam un kura pārvaldītajās nometnēs bija ieslodzīti daudzi miljoni cilvēku, bet bojā gājuši vairāk nekā pusotrs miljons ieslodzīto.

“Ja cilvēks iet pret valsti, vajag veikt kaut kādus pasākumus. Man tagad saka: “Tu gribi atkal sarīkot GULAG”. Godīgi saku, gribu, lai tie, kas šodien kaitē mūsu dzimtenei, šeit, iekšpusē, ar prieku vicinātu cirtni Kolimas traktā. Tas tiesa. Ne tikai es gribu, to grib arī tauta,” paziņoja Guruļovs, šādu likteni vēlot, piemēram, tiem, “kuri sabotē valsts pašreizējās attīstības kursu”.

Pērnā gada rudenī viņš jau aicināja “puvi” jeb 20 procentus valsts iedzīvotāju, kas neatbalsta Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, “ja ne izolēt, tad vismaz likvidēt”. Kā ierasts, ne policija, ne prokuratūra šādos aicinājumos nesaskatīja nekā pretlikumīga.

Krievijas propagandas raidījumu pastāvīgais viesis, kurš bieži rada ne visai skaidrā prātā esoša cilvēka iespaidu, pērn oktobrī izpelnījās skandalozu slavu, “Kremļa Gebelsa” Vladimira Solovjova raidījumā, kas translēts vadošajā televīzijas kanālā “Rossija-1” Valsts domes aizsardzības komisijas loceklis paziņoja, ka apmēram 20 procenti Krievijas pilsoņu ir likvidējami. “Es gribētu, lai mūsu sabiedrībā, kuras 80 procenti uzticas prezidentam [Vladimiram Putinam], un tas ir tieši tas saliedētības rādītājs, kāds šodien pastāv, visa atlikusī puve tiktu ja ne izolēta, tad kaut vai kaut kādā veidā likvidēta,” viņš paziņoja.

Odiozais deputāts joprojām tā uzskata. Viņš apgalvo, ka šī “puve, kas ar prieku skatās Ukrainas un pret Krieviju vērstos kanālus” pastāv un mēģina neļaut Krievijai uzvarēt.

Guruļevs laiku pa laikam izceļas ar odioziem paziņojumiem, piemēram, aicinājis Krievijas zinātniekus radīt bioloģisku ieroci, kas iedarbotos tikai uz anglosakšiem un dot preventīvu kodoltriecienu pa NATO valstīm.