foto: IMAGO/SNA/Scanpix
Putinu satrauc tualetes, kur var iet gan zēni, gan meitenes
Krievijas prezidents Vladimirs Putins apmeklē "Mechtalet" animācijas studiju Krievijas pilsētā Habarovskā. 2024. gada 11. janvāris.
Pasaulē
2024. gada 18. janvāris, 06:59

Putinu satrauc tualetes, kur var iet gan zēni, gan meitenes

Jauns.lv

Vladimirs Putins apgalvo, ka Krievijas iedzīvotāji, kas iepriekš pametuši valsti, atgriežas no Eiropas dzimtenē tualešu dēļ. Pirms dažām dienām arī Pēterburgas gubernators paziņoja, ka Krievijas mērķis karā pret Ukrainu ir uzvara pār dzimumu neitrālajām tualetēm.

Krievijas prezidents publiski paziņojis, ka Krievijas iedzīvotāji atgriežas no Eiropas tualešu dēļ, kas traucē viņiem audzināt bērnus.

"Ir grūti audzināt bērnus tādos apstākļos, kādi dažās rietumvalstīs mūsdienās tiek radīti. Atvainojiet, kopējas zēnu un meiteņu tualetes, vēl kaut kas tāds. Tā jau kļuvusi par tādu sadzīvisku, ikdienišķu lietu. Tie, kas kādreiz aizbraukuši dažādu apsvērumu dēļ, daudzi jau atgriežas vai domā atgriezties. Ir ļoti grūti šādos apstākļos dzīvot cilvēkiem ar tradicionālām, normālām cilvēciskām vērtībām. Bet mēs darīsim visu, lai tās saglabātu, saglabātu šo mūsu valsts tautu kultūras kodu," 16. janvārī paziņoja Vladimirs Putins.

Tualešu problemātika Putinu satrauc jau kopš laikiem, kad viņš bija Krievijas premjers 1999. gadā. Toreiz viņš paziņoja, ka cīnīsies pret Čečenijas neatkarību, tostarp tualetēs.

"Mēs vajāsim teroristus visur. Tualetē noķersim, mēs arī atejā viņus nožmiegsim," par karu Kaukāzā pirms savas ierašanās Kremlī runāja Putins.

2022. gadā franču izdevuma "Paris Match" žurnālisti kopā ar Krievijas kolēģiem no izdevuma "Proekt" publicēja izmeklēšanu, ka Federālā apsardzes dienesta darbinieki savāc Krievijas prezidenta Vladimira Putina organisma dzīvotspējas atkritumus - izkārnījumus un urīnu.

Speciāls Krievijas specdienestu darbinieks, kurš savāc Putina fekālijas īpašos maisiņos un koferī aizved uz Krieviju, manīts Krievijas līdera ārzemju braucienos. Izmeklētāji uzzinājuši, ka tas tiek darīts, lai slēptu datus par Putina veselību, raksta "Postimees.ee".

16. janvāra Putina paziņojums par tualešu bīstamību bērnu audzināšanai izskanēja tikai trīs dienas pēc Pēterburgas gubernatora Aleksandra Beglova negaidītā izteikuma.

Krievijas megapoles vadītājs 13. janvārī paziņoja, ka Krievijas karaspēks karo Ukrainā par to, ka pasaulē nav "dzimumu neitrālu" tualešu.

"Tie, kas ar automātu rokās izgājuši Donbasā, labi saprot, par ko mēs karojam. Šiem puišiem, kuri skolās redzējuši tualetes, kur divu telpu vietā - meitenēm un zēniem, trīs telpas - meitenēm, zēniem un dzimumu neitrāliem, nav jāskaidro, kādas vērtības mēs aizstāvam," savā "Telegram" kanālā rakstīja Beglovs, atskaitoties par Ukrainā ievainoto Krievijas karavīru apmeklējumu hospitālī.

Teologs Andrejs Kurajevs, komentējot Beglova negaidītās atzīšanās, Krievijas varas iestādēm atgādināja, ka Krievijā vēl kopš PSRS laikiem skolās bijuši trīs tualešu veidi.

"Ilgu laiku gubernators nav bijis skolā. Tur arī padomju laikos bija trīs tualetes: meitenēm, zēniem un - skolotājiem. Turklāt, tā kā vīriešu pedagogu bija maz, viņiem atsevišķu telpu neatvēlēja."

Jāatgādina, ka jauno Krievijas pilsoņu audzināšanas kontekstā Vladimirs Putins ne pirmo reizi nolaižas līdz patoloģiskām dīvainībām.

"Čaklums - tas vispār ir atsevišķs talants, tas nav vienkārši, atvainojiet, gumijas pēcpuse (smejas)," tiekoties ar skolēniem, sacīja Putins 2022. gada 1. septembrī.