foto: ekrānuzņēmums no video
"Viņi ir ārpus morāles kategorijām," emigrējusī žurnāliste Rinska Latvijas nepilsoņus nosauc par "dzīvniekiem"
Krievijas žurnāliste Božena Rinska.
Pasaulē
2024. gada 9. janvāris, 18:13

"Viņi ir ārpus morāles kategorijām," emigrējusī žurnāliste Rinska Latvijas nepilsoņus nosauc par "dzīvniekiem"

Jauns.lv

Intervijas laikā izdevumam "Novaja Gazeta Europa" uz Latviju pārcēlusies Krievijas žurnāliste Božena Rinska skarbi izteikusies par šeit dzīvojošajiem krievvalodīgajiem.

Krievijas žurnāliste Božena Rinska kopā ar 3 gadus veco meitu šobrīd dzīvo Latvijā. Savā "Facebook" kontā viņa periodiski dalās iespaidos par uzturēšanos mūsu valstī. Reizēm šie iespaidi ir pozitīvi, citreiz - ne visai.

Taču nesenās intervijas laikā Rinska nesavaldījās un ļoti negatīvi izteicās par Latvijas nepilsoņiem un krievvalodīgajiem.

"Šeit "krievu pasaule" ir briesmīga. Viņi tiešām gaida, ka šeit krievi atnāks ar tankiem, viņi grib, lai Latvija būtu krieviska.

Turklāt aizbraukt uz Krieviju viņi negrib, viņi grib dzīvot kopā ar tīriem, sakoptiem, krietniem latviešiem, bet, lai "mēs te būtu saimnieki, lai būtu pa savam". Tas ir briesmīgi," paziņoja Rinska un konkretizēja, ka pie visa vainīgi nepilsoņi. Viņus no Krievijas aizbraukušā žurnāliste nodēvējusi vienkārši par "dzīvniekiem".

Uz komentāru, ka arī tie ir cilvēki, Rinska sacīja: "Nē, tie ir dzīvnieki. Nesaprot, kas ir labi, kas ir slikti. Ārpus morāles kategorijām. Ar viņiem nav iespējams ne par ko vienoties... Blēži, zagļi, negodprātīgi cilvēki! Cik esmu sadarbojusies ar latviešiem - cilvēki; nepilsoņi - cik esmu mainījusi kurjerus, piegādātājus - dzīvnieki!"

Sarunas beigās Rinska pastāstīja, ka gatavojas atteikties no Krievijas pilsonības un palikt Latvijā. "Es latviešu valodu mācos šobrīd aktīvi. Starp citu, man patīk," sacīja Božena.