foto: Shutterstock
Traģēdija Lietuvā: sporta zālē mirusi policistes 5 gadus vecā meita
Pasaulē
2024. gada 4. janvāris, 11:46

Traģēdija Lietuvā: sporta zālē mirusi policistes 5 gadus vecā meita

Jauns.lv

Lietuvas pilsētas Zarasu policijas sporta zālē notikusi traģēdija - atrasta mirusi vietējās policijas darbinieces piecus gadus vecā meita. Likumsargi ziņo, ka bērns miris neskaidros apstākļos.

Zarasi atrodas Latvijas pierobežā, netālu no Daugavpils. Kā ziņo Utenas rajona policija, 1996. gadā dzimušās policistes piecgadīgās meitas mirušais ķermenis tika atrasts trešdienas vakarā ap plkst. 18.40, ziņo Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

"Zarasu rajona policijas komisariāta Reaģēšanas nodaļas patruļdienesta darbiniece ieradās sportot, un notika traģēdija," ceturtdien aģentūrai BNS pastāstīja Utenas rajona policijas komisariāta priekšnieks Vītauts Vaiškūns.

Pēc viņa teiktā, policijas darbinieki vēl mēģināja reanimēt meiteni, taču atbraukušie mediķi konstatēja viņas nāvi. Kā ziņo medijs LRT.lt, Vispārējais palīdzības centrs kopumā saņēmis divus zvanus un bērns mediķu izsaukuma brīdī bijis bezsamaņā.

"Policiste sporta zālē bija viena, viņai bija brīvdiena," aģentūrai BNS pastāstīja Vaiškūns.

Pēc amatpersonu teiktā, policiste bijusi skaidrā, viņai nav konstatēta apreibinošu vielu klātbūtne organismā. Pēc sākotnējām ziņām,

māte uz piecām minūtēm aizgājusi uz tualeti un, kad atgriezusies, atradusi savu meitu bezsamaņā guļam.

Ir sākta pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu nāves cēloni.

Sporta zāle, kurā notika traģēdija, ir policijas iecirkņa telpas.

Policijas darbiniekiem palīdzību sniegs psihologi.

Utenas iecirkņa komisariāta priekšnieks Vaiškūns meitu traģiski zaudējušo kolēģi raksturoja ļoti pozitīvi.

"Viņa atnāca strādāt no robežsardzes, strādā gandrīz 10 gadus, ir ļoti drosmīga, aktīva, daudzsološa policiste," aģentūrai BNS sacīja Vaiškūns.

Lietuvas policija sociālajos tīklos visu policistu vārdā izteikusi līdzjūtību kolēģei no Zarasu rajona policijas komisariāta, kuras piecus gadus vecā meitiņa vakar traģiski mirusi nelaimes gadījuma dēļ. Policistei patlaban ir piešķirtas brīvdienas, kā arī viņai tiks sniegta visa vajadzīgā psiholoģiskā un cita veida palīdzība. Lai noteiktu mazgadīgās meitenes nāves cēloni, Panevēžas rajona policijas darbinieki ir sākuši izmeklēšanu.

Pie šī policijas ieraksta jau vairāk nekā 200 cilvēku izteikuši līdzjūtību ģimenei neaptverami traģiskajā brīdī.