Pasaulē
2023. gada 20. decembris, 11:35

VIDEO: Islandē tapuši, iespējams, iespaidīgākie kadri no vulkāna izvirduma, kas jebkad uzfilmēti (drons tika upurēts)

Jauns.lv

Kāds populārās platformas “TikTok” lietotājs, kas sevi noslēpumaini dēvē par Džedaju, savā profilā publicējis savā ziņā unikālus video – izmantojot dronu, viņš uzfilmējis vulkāna izvirdumu Islandē.

Video unikālus padara fakts, ka video autors ar drona palīdzību varējis iemūžināt vulkāna izvirdumu no tāda attāluma, kur cilvēkam ar kameru atrasties būtu ārkārtīgi bīstami, pat neiespējami lavas augstās temperastūras dēļ. Savukārt ar dronu uzņemti video pat tieši no izvirduma krātera, un redzams kā vulkāna izvirdumā apkārt dronam gaisā paceļas lavas fragmenti.

Video autors gan norāda, ka viņš upurējis savu dronu, lai uzfilmētu iespaidīgos kadrus, jo drons beigu beigās izkusis karstās lavas dēļ.

Islande ir bijusi paaugstinātas trauksmes stāvoklī, gaidot potenciālu vulkāna izvirdumu pēc intensīvas seismiskās aktivitātes novembrī.

Vulkāna izvirdums Islandē. Kadri no drona

Islandē uz dienvidiem no galvaspilsētas Reikjavīkas pirmdienas vakarā sākās vulkāna izvirdums, kas šodien plešas plašumā, radot zemē četrus kilometrus garu ...

gallery icon

Salas dienvidrietumos esošajā Reikjanesas pussalā tika reģistrētas tūkstošiem nelielu zemestrīču. 11.novembrī tika evakuēti apmēram 4000 iedzīvotāji no zvejas ostas pilsētas Grindavīkas, kas atrodas aptuveni 40 kilometrus no galvaspilsētas.