Kaislības turpinās. Igaunijas pirmā lēdija apbur ar puķaino kleitu un no balles aiziet pirms laika. FOTO
Igaunijas pirmā lēdija Evelīna Ilvesa prezidenta pieņemšanā par godu Igaunijas Neatkarības dienai visus pārsteidza ar savu eleganto balto tērpu ar ziedu izšuvumiem. Svinībās gan ilgi viņa neuzkavējās – vēl pirms pusnakts Ilvesas kundze cēlā vientulībā no balles aizgāja.
Pasaulē
2015. gada 25. februāris, 17:03

Kaislības turpinās. Igaunijas pirmā lēdija apbur ar puķaino kleitu un no balles aiziet pirms laika. FOTO

Jauns.lv

Igaunijas pirmā lēdija Evelīna Ilvesa 24. februārī visus apbūra ar savu stilīgo balto kleitu, kuru bija uzvilkusi par godu Igaunijas neatkarības 97. gadadienas svinībām. Pēc pērnvasar notikušā skandāla šī bija viena no retajām reizēm, kad Igaunijas pirmais pāris atkal redzēts kopā. Tomēr ne ilgi…

24. februārī Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess valsts ziemeļaustrumos, Jehvi koncertzālē, rīkoja pieņemšanu par godu valsts neatkarības dienas gadadienai. Etiķete prasīja, lai šajā svinīgajā pasākumā viņam līdzās būtu arī dzīvesbiedre. Pēc pērnvasar notikušā skandāla, kad tika publiskots video, kurā redzams, kā Igaunijas pirmā lēdija kādā nakts kafejnīcā skūpstās ar daudz jaunāku pielūdzēju – Tallinā strādājošu franču reklāmistu, igauņu pirmā pāra attiecības krietni sašķobījās un viņi tagad izvairās parādīties kopā publiski. Ja Igaunijas prezidents joprojām nēsā laulības gredzenu, tad ir novērots, ka Evelīna Ilvesa parādās sabiedrībā jau bez laulības gredzena.

Valsts neatkarības dienas svinības bija reize, kad nu abiem atkal vajadzēja parādīties kopā. Prezidenta pieņemšanā gan prezidents, gan viņa sieva sarokojās ar atnākušiem viesiem. Prezidents bija tērpies elegantā frakā ar amata ķēdi, bet Evelīna Ilvesa – garā baltā kleitā ar ziedu izšuvumiem un pieskaņotiem auskariem. Mūsu ziemeļu kaimiņzemes modes blogeri atzīmē, ka šis esot bijis viselegantākais Evelīnas Ilvesas kā prezidenta kundzes tērps.

„Vieta eksperimentiem nav atstāta, izvēlēta kleita, kuras piegriezums ir vienkāršs un kuras efekts slēpjas ziedu izšuvumos. Aristokrātiski izturēti. Pirmā lēdija ir patstāvīga, ar savu stilu un redzējumu, ko viņa grib,” raksta modes blogeris Fokins.

Savukārt modes žurnāliste Marī-Līsa Helvika raksta: „Mūsu pirmā lēdija, pateicoties savai labajai gaumei, ir piemērs citiem – tā ir eleganta, piedienīga, bet tajā pašā laikā interesanta un moderna kleita. Tai ir vienkāršs siluets, tā skaisti pieguļ un ir kā radīta viņas augumam. Kārtējais pierādījums, ka baltā krāsa viņai piestāv.”

Tomēr prezidenta pieņemšanas viesus Evelīna Ilvesa ar savu klātbūtni ilgi nepriecēja. Ap pusdivpadsmitiem vakarā, kad neatkarības svinības tikko bija uzņēmušas apgriezienus, pirmā lēdija cēlā vientulībā svinīgo pasākumu pameta. Tas varētu liecināt tikai par to, ka Ilvesu pāra dzīvē iestājusies dziļa krīze.

Kasjauns.lv/Foto: no Tomasa Hendrika Ilvesa un Evelīnas Ilvesas „Facebook” profiliem