Pasaulē
2023. gada 12. decembris, 14:58

Ukrainas bruņotie spēki atkarojuši vienu no terikoniem Horļivkā un ieņēmuši ienaidnieka pozīcijas

Jauns.lv

Ukrainas militārpersonas Doneckas apgabala Horļivkas apkārtnē okupantiem atkarojuši vienu no terikoniem. Ukrainas aizstāvjiem izdevās ieņemt arī ienaidnieka pozīcijas, ziņu Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, mēs atguvām vienu no terikoniem Horļivkas apkārtnē un ieņēmām ienaidnieka pozīcijas. Tagad virs terikona plīvo mūsu karogs. Horļivka ir Ukraina! Donbass ir Ukraina!" rakstīja Zelenskis.

Valsts vadītājs arī atzīmēja karavīrus, kuriem izdevies gūt šādus panākumus.

"Mūsu varoņi ir karaļa "Danilo" vārdā nosauktās 24. atsevišķās mehanizētās brigādes, karaliskās brigādes, trieciengrupa," atzīmēja prezidents.

foto: Ekrānuzņēmums
Tagad virs terikona plīvo Ukrainas karogs.

Terikons ir konusveida kaudze (pie derīgo izrakteņu ieguves vietām), kur novieto nevajadzīgo iežu materiālu.

Horļivkas okupācija

Doneckas apgabala Horļivka kopš 2014. gada atrodas Krievijas okupācijā.

Pirms Krievijas vērienīgā iebrukuma sākuma, gatavojoties karadarbības aktīvās fāzes atsākšanai, Horļivkā, tāpat kā citās okupētajās teritorijās, okupanti organizēja nelikumīgu piespiedu "mobilizāciju" reģionā darbojošos teroristu bruņoto grupējumu rindās.

2022. gada martā parādījās ziņas, ka Ukrainas bruņoto spēku 95. īpašo operāciju brigāde spējusi iekļūt Horļivkā un pārņemt kontroli pār daļu pilsētas.

Taomēr šajās pozīcijās nostiprināties nebija iespējams. Pēc tam ukraiņu karavīri sāka uzbrukt Krievijas okupācijas spēku militārajiem mērķiem pilsētā.

Zīmīgi, ka 21. septembrī Ukrainas bruņotie spēki pārņems Bahmutas-Horļivkas šoseju uguns kontrolē. Tā atrodas 3 km attālumā no frontes līnijas. Tur var trāpīt gan ar mīnmetējiem, gan prettanku lādiņi.