foto: AP/Scanpix
Kaimiņvalsts aktīvistu mājiens? Huligāni apskādē Igaunijas iekšlietu ministra auto
Igaunijas iekšlietu ministrs Lauri Lēnemets
Pasaulē
2023. gada 8. decembris, 21:05

Kaimiņvalsts aktīvistu mājiens? Huligāni apskādē Igaunijas iekšlietu ministra auto

Jauns.lv

Nezināmi ļaundari izsituši stiklus Igaunijas iekšlietu ministra Lauri Lēnemeta privātajai automašīnai, vēsta Igaunijas laikraksts “Postimees”.

Lēnemeta padomnieks Votele Pejs sacīja, ka piektdienas rītā ministra dzīvesbiedre devās uz darbu un konstatēja, ka automašīnas stikli ir izsisti. Pats ministrs šo automašīnu nelieto, to izmanto dzīvesbiedre un meita.

Padomnieks piebilda, ka huligāni neko nebija nozaguši, un tā bija šajā ielā vienīgā cietusī automašīna. Tas liek domāt par mērķtiecīgu rīcību. Noraizējušies ministrs un dzīvesbiedre atcēla visas no rīta paredzētās tikšanās, viņš sacīja.

“Internetā pastāvīgi izsaka draudus un kritiku. Lauri ir pieaudzis cilvēks un par sevi nebaidās. Taču meitas dēļ viņi abi ļoti nopietni izturas pret šo situāciju. Arī policijas attieksme pret incidentu ir pilnīgi nopietna,” norādīja padomnieks.

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Igaunijas valdība apspriež iespējas, kā izraidīt cilvēkus, kuri izlēmuši pieņemt Krievijas pilsonību. Premjerministre to atzinusi, atbildot uz Rīgikogu deputāta Aleksandra Čapligina jautājumu.

"Tas, ka Igaunijā dzīvojoša persona nolemj iegūt Krievijas Federācijas pilsonību laikā, kad Krievijas Federācija uzbrūk Ukrainas valstij un tautai, liecina, ka nepieciešamības gadījumā mobilizācijas ietvaros tā ir gatava pievienoties Krievijas armijai un piedalīties uzbrukumos Ukrainai. Tas jau ir drauds Igaunijas Republikas drošībai un ļoti skaidrs signāls, ko Igaunijas valsts nevar ignorēt," savā atbildē norādījusi Kallasa.

Savukārt Lēnemets novembrī paziņoja, ka Igaunijas iestādes pēta, kā izraidīt cilvēkus, kuri nolēmuši iegūt Krievijas pilsonību.