foto: EPA/Scanpix
Jākoncentrējas uz Ukrainu, pretējā gadījumā Putins "atgriezīsies pēc piedevas", norāda Kamerons
"Mēs zinām, ka, ja Putins šeit netiks apturēts, viņš atgriezīsies pēc piedevas, bet Amerikas ienaindnieki kuluāros priecāsies," sacīja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kamerons.
Pasaulē
2023. gada 7. decembris, 12:09

Jākoncentrējas uz Ukrainu, pretējā gadījumā Putins "atgriezīsies pēc piedevas", norāda Kamerons

Jauns.lv

Pasaules sabiedrībai ir jākoncentrējas uz Krievijas karu pret Ukrainu, neskatoties uz konfliktu Tuvajos Austrumos, pretējā gadījumā diktators Vladimirs Putins "atgriezīsies pēc piedevas", tā intervijā telekanālam "Sky News" paziņojis Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kamerons.

Viņaprāt, Krievijas karš pret Ukrainu ir "mūsu paaudzes cīņa", kas apdraud drošību visā kontinentā.

"Mēs zinām, ka, ja Putins šeit netiks apturēts, viņš atgriezīsies pēc piedevas, bet Amerikas ienaindnieki kuluāros priecāsies," sacīja Kamerons.

Tomēr Lielbritānijas ministrs nepiekrita, ka ASV tiktu uzskatītas par "mazāk uzticamu" sabiedroto, ja Kongress nenobalsos par vairāku miljardu dolāru drošības paketi, kurā ietverts atbalsts Ukrainai.

Viņaprāt, Kijivai šī nauda ir "ļoti vajadzīga", taču šo jautājumu "sarežģī politika".

Palīdzība Ukrainai no Lielbritānijas

Lielbritānija ir bijusi viena no galvenajām Ukrainas sabiedrotajām kopš Krievijas okupantu pilna mēroga iebrukuma sākuma.

Ukrainas militārpersonas no britiem jau ir saņēmušas tankus "Challenger 2", tālas darbības rādiusa raķetes "Storm Shadow", reaktīvās raķešu palaišanas sistēmas "M270", miljardu mārciņu finansiālo palīdzību un daudz ko citu.

Laikraksts "The Times" nesen uzzināja, ka Lielbritānija ir piešķīrusi Ukrainai raķetes "Martlet", lai palīdzētu aizsargāties pret "Shahed" kamikadzes bezpilota lidaparātiem.

6. decembrī Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kamerons paziņoja par jaunu ziemas humānās palīdzības paketi Ukrainai.