foto: ilya_kiva/Instagram
Kijiva organizējusi prokremliskā ukraiņa politiķa likvidāciju Maskavā
Iļja KIva pozē ar automātu.
Pasaulē
2023. gada 6. decembris, 19:37

Kijiva organizējusi prokremliskā ukraiņa politiķa likvidāciju Maskavā

Jauns.lv

Kijiva paziņojusi, ka organizējusi trešdien, 6. decembrī, Maskavā notikušo bijušā Ukrainas parlamenta deputāta, prokremliski noskaņotā politiķa Iljas Kivas likvidāciju.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pagājuša gada februārī Kijiva ir uzņēmusies atbildību par vairākiem atentātiem pret bijušajām Ukrainas amatpersonām, kas sadarbojušās ar Krieviju šajā karā, un pret krieviem, kas atbalsta Maskavas agresiju.

Kāds avots Ukrainas drošības iestādēs ziņu aģentūrai AFP atklājis, ka Kivas likvidāciju organizējis Ukrainas drošības dienests (SBU).

Politiķis pagājušajā gadā tika izslēgts no parlamenta un aizbēga uz Krieviju. Krievijas ziņu aģentūras vēsta, ka Kivas līķis šodien atrasts Maskavā.

Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs televīzijā paziņoja: "Mēs varam apstiprināt, ka ar Kivu ir cauri. Šāds liktenis piemeklēs arī citus Ukrainas nodevējus, kā arī Putina režīma pakalpiņus."

Jusovs nosauca Kivu par "vienu no lielākajiem blēžiem, nodevējiem un kolaboracionistiem" un sacīja, ka viņa nāve ir taisnīga.

Kijiva agrāk reti komentēja, vai tā stāv aiz prokrieviski noskaņotu personu likvidācijām Krievijā un Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās. Taču pēdējā laikā Ukraina ir sākusi uzņemties atbildību par šādiem uzbrukumiem un atklāti draudējusi vajāt kolaboracionistus un nodevējus.

Kā ziņots, Krievijas okupētās Luhanskas centrā mīnētas automašīnas sprādzienā trešdien arī likvidēts kārtējais kolaboracionists,  Luganskas tautas republikas "tautas padomes deputāts" Oļegs Popovs. Avoti ukraiņu drošības iestādēs pavēstījuši, ka arī šo sprādzienu organizējis SBU.

Pirms kļūšanas par tā dēvēto deputātu Popovs vadījis Maskavas finansētās prokrieviskās bruņotās bandas Ukrainas austrumos un tika apsūdzēts Ukrainas pilsoņu slepkavībās.