foto: AFP/Scanpix
Lavrovs nepaguris spēlē veco meldiņu par zvērīgā nacisma uzplaukumu Baltijā un Ukrainā
Agresorvalsts ārlietu ministrs stāsta par nacismu Baltijā un Ukrainā
Pasaulē
2023. gada 2. decembris, 17:01

Lavrovs nepaguris spēlē veco meldiņu par zvērīgā nacisma uzplaukumu Baltijā un Ukrainā

Jauns.lv

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs turpina starptautiskajos forumos stāstīt par nacisma uzplaukumu Baltijas valstīs un Ukrainā, par krievu genocīdu un necilvēcīgajiem dzīves apstākļiem.

Šoreiz par savas propagandas tribīni viņš izraudzījies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ārlietu ministru padomes apspriedi. Viņaprāt, EDSO jau daudzus gadus nespēj vienoties par “cilvēciskas dimensijas” plašas apspriešanas dienaskārtību, jo dažas valstis neļauj tajā iekļaut neonacisma apspriešanu.

“Kijivā valdošais neonacistu režīms pat pārspļāvis Baltijas valstis savās darbībās par visa krieviskā izskaušanu likumdošanas līmenī,” viņa teikto citē aģentūra TASS. “Tiek noliegta pati krievu pastāvēšana, viņu izšķirošais ieguldījums Ukrainas vēsturē. Cilvēkiem aizliegts komunicēt, lasīt un mācīties dzimtajā valodā, piekļūt krievvalodīgiem plašsaziņas līdzekļiem un kultūrai. Faktu ir vairāk nekā pietiekami, bet EDSO un tās profilinstitūti klusē,” aci nepamirkšķinot, stāsta kopš Hitlera laikiem asiņainākā kara Eiropā izraisītājvalsts ārlietu ministrs, kura resors jau sen pārvērties propagandas ministrijā.

Sergeju Lavrovu Mongolijā sagaida ar svastiku goda vietā

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien devās vizītē uz Mongoliju, kur galvaspilsētā tikās ar šīs valsts prezidentu Uknaagiinu Kurelsuku. Vēlāk ...

gallery icon