foto: REUTERS/SCANPIX
Lietuvā dusmas par Krievijas daiļslidotāja un "putinista" Pļuščenko uzstāšanos. Varasiestādes saka - viņam ir Latvijas pilsonība
Daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko starptautiski zināms, kā daudzu čempionātu uzvarētājs un prasmīgs daiļslidotājs, taču noslēpums nav arī viņa mīlestība pret Putina Krieviju.
Pasaulē
2023. gada 23. novembris, 14:19

Lietuvā dusmas par Krievijas daiļslidotāja un "putinista" Pļuščenko uzstāšanos. Varasiestādes saka - viņam ir Latvijas pilsonība

Jauns.lv

Lietuvā sašutumu izpelnījusies kāda Ziemassvētkiem veltīta izrāde ģimenēm, bērniem, kuras ietvaros slidināties uz ledus, spriežot pēc apraksta, plāno arī godalgotais Krievijas daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko.

Ledus pasaka "Īkstīte" 26. un 27. decembrī būšot apskatāma Viļņas "Pramogu" arēnā, agrāk zināmā kā "Viļņas ledus pils".

Biļetes uz šo 1994. gada ASV fantāziju animācijas filmas iedvesmoto izrādi šobrīd maksā no 22 līdz 58 eiro, un starp priekšnesuma dalībniekiem norādīts arī Pļuščenko.

Viņš starptautiski zināms, kā daudzu čempionātu uzvarētājs un prasmīgs daiļslidotājs, taču noslēpums nav arī viņa mīlestība pret Putina Krieviju.

Kādā intervijā Krievijas TV Pļuščenko izteicies, ka "nepieciešams vienot un atbalstīt Krievijas karavīrus" un ka tic Krievijas uzvarai. Sociālajos tīklos viņš norāda, ka uzticas Putinam, vēsta Lietuvas TV kanāls LRT:

Lietuvas TV kanālam šo ieplānoto pasākumu un tā dalībnieku Pļuščenko komentēja Lietuvas Seima Kultūras komitejas biedrs Vitauts Kernagis.

Viņš apgalvoja, ka Pļuščenko ir Latvijas pilsoņa pase, kas arī atļauj viņam ceļot un uzstāties Eiropas Savienības valstīs.

Kernagis gan solījis censties panākt, ka Lietuvā Pļuščenko netiek.

Jauns.lv ir sazinājies ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP), lai noskaidrotu situāciju ar Jevgeņiju Pļuščenko. Publicēsim PMLP atbildi, tikko tā būs saņemta.

Jevgeņijs Pļuščenko 2006. gadā (Turīnā) uzvarēja ziemas olimpisko spēļu individuālajās sacensībās. Viņš ir arī 2014. gada (Soču) ziemas olimpisko spēļu čempions komandu sacensībās, Soltleiksitijā (2002. gadā) un Vankūverā (2010. gadā) viņš izcīnīja sudraba medaļas individuālajās sacensībās. Tāpat Pļuščenko ir trīskārtējs pasaules čempions, septiņkārtējs Eiropas čempions, kā arī astoņkārtējs Krievijas čempions. 

Tāpat pasaulslavenais daiļslidotājs palīdzēja savam tautietim citam "putinistam" Dimam Bilanam 2008. gadā triumfēt Eirovīzijas konkursā. Pļuščenko izdaiļoja dziesmu "Believe" ar savu eleganto slidojumu.