foto: EPA/Scanpix
Šteinmeiers sarunās ar Erdoganu uzsvēris Vācijas nostāju Tuvo Austrumu jautājumā
Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu Berlīnē. 2023. gada 17. novembris.
Pasaulē
2023. gada 17. novembris, 23:54

Šteinmeiers sarunās ar Erdoganu uzsvēris Vācijas nostāju Tuvo Austrumu jautājumā

Jauns.lv/LETA

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers sarunās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu piektdien skaidri uzsvēris Vācijas nostāju Tuvo Austrumu konflikta jautājumā.

Prezidents uzsvēra, ka palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" uzbrukums Izraēlai ir klasificēts kā teroristu uzbrukums, bet "Hamās" - kā teroristu organizācija. Viņš uzsvēra Izraēlas tiesības pastāvēt un tiesības uz pašaizsardzību, teikts prezidenta biroja paziņojumā.

Erdogans ir asi nosodījis Izraēlas militāro operāciju pret "Hamās" Gazas joslā, kas tika sākta pēc teroristu sarīkotā 7.oktobra slaktiņa Izraēlā. Turcijas prezidents "Hamās" dēvē par "atbrīvošanas organizāciju" un, kā pats apgalvo, pārtraucis kontaktus ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu.

Šteinmeiers un Erdogans bija vienisprātis, ka visi centieni jāvērš uz to, lai palīdzētu atbrīvot ķīlniekus un novērstu konflikta izplatīšanos reģionā, teikts Šteinmeiera biroja paziņojumā.

"Viņi uzsvēra, ka steidzami jāaizsargā civiliedzīvotāji un jāuzlabo humānās palīdzības piegāde Gazā," teikts paziņojumā. Abi prezidenti arī uzsvēruši, ka ilgstošu miermīlīgu nākotni reģionā var panākt tikai tad, ja tiek virzīts divu valstu risinājums.