foto: ZUMAPRESS.com
Virs Ņujorkas lidmašīnas kravas nodalījumā no būra izlauzies zirgs
Boeing 747-400 lidmašīna.
Pasaulē
2023. gada 15. novembris, 23:51

Virs Ņujorkas lidmašīnas kravas nodalījumā no būra izlauzies zirgs

Jauns.lv

Boeing 747 lidmašīna, kas lidoja no Ņujorkas JFK uz Ljēžu Beļģijā, 9. novembrī bija spiesta apgriezties pēc tam, kad kravas nodalījumā no būra izlauzās zirgs.

Čartera aviokompānijas Air Atlanta Icelandic kravas reiss bija pacēlies līdz aptuveni 31 000 pēdu augstumam, kad apkalpe sazinājās ar gaisa satiksmes kontroli Bostonā, lai ziņotu, ka zirgs ir izbēdzis no sava stenda.

"Mums nav problēmu (...) lidojuma ziņā," saka viens no pilotiem YouTube kanāla "You Can See ATC" videoierakstā, bet "mēs nevaram ievietot zirgu atpakaļ."

Ierakstā dzirdams, kā gaisa satiksmes kontrole apmierina pilotu lūgumu atgriezties JFK lidostā un, tā kā lidmašīna bija pārāk smaga, uz austrumiem no Nantaketas izliet 20 tonnas degvielas.

Pilots arī lūdz, lai pēc nosēšanās lidmašīnu sagaida veterinārārsts, jo zirgs nonācis grūtībās.

Lidojuma vēsture vietnē FlightRadar24.com liecina, ka pēc lidmašīnas novirzīšanas lidmašīna atkal varēja pacelties aptuveni trīs stundas vēlāk, nekā plānots. Lidmašīna 10. novembra rītā plkst. 6.49 pēc vietējā laika nolaidās Ljēžā.

Šis negadījums ir viens no lielākajiem, kad runa ir par dzīvnieku izbēgšanu no lidmašīnām, taču problēmas ar dzīvniekiem ir pārsteidzoši bieži sastopamas arī gaisā.

Tikai 2023. gada oktobrī vien tika ziņots, ka ūdrs un žurka izraisīja ažiotāžu pēc tam, kad viņi bija izbēguši no rokas bagāžas lidmašīnas VietJet reisā no Bangkokas, savukārt lācēns pasažieriem lidojuma laikā no Bagdādes uz Dubaiju bija izsprucis no savas redeļu kastes. Šo video varat noskatīties šeit.