foto: REUTERS/SCANPIX
Nepāla aizliedz “TikTok” sabiedrības harmonijas “traucējumu” dēļ
Nepālā apjautuši, ka "TikTok" var strādāt pret sabiedrības interesēm.
Pasaulē
2023. gada 15. novembris, 10:36

Nepāla aizliedz “TikTok” sabiedrības harmonijas “traucējumu” dēļ

Jauns.lv

Nepāla ir nolēmusi aizliegt “TikTok”, jo populārā īso video lietotne traucējusi šīs Dienvidāzijas valsts sabiesdriskās struktūras, atsaucoties uz valsts valdības amatpersonām, vēsta CNN.

Vairākas valstis ir noteikušas ierobežojumus Ķīnas tehnoloģiju gigantam “Bytedance” piederošajam “TikTok” aplikācijai, kurai mēnesī ir vairāk nekā miljards aktīvo lietotāju, savukārt Indija to ir aizliegusi pavisam.

"Ņemot vērā to, kā “TikTok” izjauc mūsu sociālo harmoniju un ietekmi, ko tas atstāj uz mūsu ģimeņu un sociālajām struktūrām, ministru kabinets ir nolēmis pagaidām aizliegt “TikTok”," preses konferencē sacīja Nepālas komunikācijas un informācijas tehnoloģiju ministre Reha Šarma.

"Pēc ilgām diskusijām par to, kā kontrolēt tendenci izplatīt nesaskaņas, nekārtības un haosu sabiedrībā tika panākta vienprātība starp visām politiskajām partijām, ieskaitot gan valdošo partiju, gan opozīciju," sacija Nepālas premjerministrs Pušpa Kamals Dahals.

“Reuters”, atsaucoties uz vietējiem plašsaziņas līdzekļiem, ziņoja, ka pēdējo četru gadu laikā Nepālā reģistrēti vairāk nekā 1600 ar “TikTok” saistīti kibernoziedzības gadījumi, veicinot “pieaugošo pieprasījumu” kontrolēt lietotni.