Izraēla piesaka boikotu Grētai Tūnbergai
Tūnberga atbalsta palestīniešus (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2023. gada 23. oktobris, 12:23

Izraēla piesaka boikotu Grētai Tūnbergai

Jauns.lv

Izraēla izdzēsīs no savas skolu programmas visas atsauces uz skandalozo zviedru klimata aktīvisti Grētu Tūnbergu, vēsta “The Jerusalem Post”.

Par šāda lēmumu iemeslu kalpoja viņas paustais atbalsts palestīniešiem. Izraēlas Izglītības ministrija paziņoja, ka Tūnberga ir zaudējusi tiesības tikt uzskatīta par atdarināšanas paraugu un vairs nav spējīga iedvesmot Izraēlas skolēnus.

““Hamās” ir teroristiska organizācija, kas ir atbildīga par 1400 nevainīgu izraēliešu, tostarp bērnu, sieviešu un sirmgalvju noslepkavošanu, un tā ir nolaupījusi vairāk nekā 200 cilvēku, tos aizvedot uz Gazu,” paziņoja ministrija. “Šāda nostāja neļauj viņai būt izglītības un morāles paraugam, un viņa vairs nevar kalpot Izraēlas skolēnu iedvesmošanai un izglītošanai.”

Zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga pievērsa jaunu uzmanību savam acīmredzamajam atbalstam palestīniešiem Gazā, aicinot uz pamieru. Šāda iniciatīva ir šokējusi Izraēlas sabiedrību.

20 gadu vecā Tūnberga piektdien saviem 14,6 miljoniem "Instagram" sekotāju publicēja fotoattēlu, kurā viņa un trīs sabiedrotie tur norādes par labu palestīniešiem Gazā, tostarp "Atbalstu Gazu" un "Šis ebrejs ir ar Palestīnu". Cita zīme vēsta: "Klimata taisnīgums tagad!"

Izraēlas militārpersonas viņu jau nodēvēja par teroristu atbalstītāju. "Ikviens, kurš nākotnē jebkādā veidā identificēsies ar Grētu, manuprāt, ir terora atbalstītājs," paziņoja Izraēlas armijas pārstāvis.

"Hamās" kaujinieki 7. oktobrī izraisīja nopietnāko militāro uzliesmojumu pēdējo desmitu gadu laikā pēc vardarbīga uzbrukuma izraēliešu kopienām, nogalinot vairāk nekā tūkstoti cilvēku un šaujot raķetes pret lielākajām pilsētām, tostarp Telavivu un Jeruzalemi. Kopš tā laika Izraēla ir atriebusies ar nerimstošu bombardēšanas kampaņu Gazas joslā, virzoties uz "Hamās" iznīcināšanu.

Visā Eiropā pastāvīgi norit palestīniešu atbalsta akcijas, savukārt vairāku valstu, piemēram, Francijas un Vācijas valdības jau rīkojas, lai savaldītu palestīniešu atbalstītāju pūļus.