Pasaulē
2023. gada 19. oktobris, 10:59

Nežēlīgi nogalināti leģendārā krievu rokera dēls un sievasmāte

Jauns.lv

Leģendāro krievu rokgrupu “Gorky Park” un “Cveti” dibinātāja, producenta Stasa Namina dēls un sievasmāte atrasti nogalināti Maskavas apgabala Istras rajonā, vēsta vietējie mediji. Vēl briesmīgāk ir tas, ka slepkava izrādījies tuvs radinieks.

Slepkava kotedžā daudzas reizes ar nazi sadūris rokera 30 gadus veco dēlu Artjomu un 85 gadus veco sievasmāti, bet pēc tam pats izsaucis policiju. Izrādījies, ka tas ir Namina audžudēls — savulaik adoptētais trešās sievas dēls, 39 gadus vecais Romans. Namina laulība ar Romana māti izjuka 2015. gadā.

Nozieguma motīvi tiek noskaidroti. Sociālajos tīklos min, atsaucoties uz "informētu personu", ka radu strīds izcēlies par mājas pārdošanu. Konflikta laikā Romans vispirms nogalinājis savu vecomammu, pēc tam piezvanījis Artjomam un atzinies pastrādātajā noziegumā. kad Artjoms atbraucis, slepkava izrēķinājies arī ar viņu. Cita versija —  Romanam apnikusi radu kritika par viņa dzīvesveidu, kad viņš lūgts "izbeigt lietot narkotikas un tusēt".

Pats Namins pēc notikušā nosauca Romanu par "atsaldeni". "Viņš vienmēr bija atsaldenis un pretīgs cilvēks. Man daudzus gadus nav nekādu attiecību, jo viņš vienmēr bijis necienīgs un zemisks. Man nekad viņš nav bijis radinieks," Namins izteicās sarunā ar izdevumu "Gazeta.ru".

Namina 1987.gadā izveidotā grupa “Gorky Park” guva ievērojamus panākumus Rietumos. Pasaules slavu tai atnesa 1989. gadā Maskavā — Padomju Savienības agonijas laikā — uzstāšanās starptautiskajā miera festivālā “Roks pret narkotikām”, kuru MTV televīzijas kanāls translēja 59 valstīs. Grupas debijas albums ir iekļuvis ASV “Billboard” top 200 hitu tabulā, tās dziesma “Moscow Calling” kļuva slavena visā pasaulē.

“Gorky Park” koncertēja visā pasaulē, savulaik uzstājušies uz vienas skatuves ar tādām megazvaigznēm kā “Bon Jovi”, Oziju Osbornu, “Mötley Crüe”, “Scorpions”, “Cinderella”, “Skid Row” un daudziem citiem.